Direct naar de inhoud.

250 glimmende occasions te koop in het Pagecentrum in Stadskanaal

 

STADSKANAAL Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari wordt in de tennishal en in de sporthal van het Pagecentrum in Stadskanaal een occasionshow gehouden.

door Paul Abrahams

Drie dagen lang worden 250 perfect onderhouden voertuigen te koop aangeboden. Van verschillende merken, modellen en voor iedere portemonnee. Glimmend gepoetst van top tot teen. En vanzelfsprekend allemaal voorzien van een Bovag garantie. Bent u op zoek naar een scooter of een minicar? Ook dan is een bezoek aan de occasionshow de moeite meer dan waard.

NDC mediagroep – uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en vele tientallen weekbladen van Emmeloord tot Delfzijl – ook de Kanaalstreek en de Ter Apeler Courant – organiseert elk jaar occasionshows in Groningen, Leeuwarden, Zuidbroek, Drachten, Assen en Stadskanaal.

“Een flink aantal regionale autobedrijven heeft weer medewerking toegezegd aan de occasionshow in het Pagecentrum”, vertelt Gert Nijmeijer uit Stadskanaal. Hij is accountmanager Events van NDC mediagroep. “Dat zijn in willekeurige volgorde Emile Bakker Auto’s in Nieuw-Weerdinge, Honda Vos in Stadskanaal, Renault Herbers in Ter Apelkanaal, Autobedrijf Meijer in Veendam, Louwman in Stadskanaal en Veendam, Autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge, Automobielbedrijf Sanders in Musselkanaal, Auto Oldeman in Groningen, Autobedrijf Schoon in Stadskanaal, TDM in Stadskanaal en Auto Doorten in Gasselte.”

Donderdagmiddag 9 februari, zodra de laatste sportactiviteiten rond de klok van vier uur achter de rug zijn, wordt begonnen met het inrichten van de beschikbare ruimte en het afleveren van de voertuigen. “Een bijzondere logistieke operatie”, weet Nijmeijer. “Om te beginnen wordt tapijt gelegd om de vloer te beschermen en vervolgens worden de auto’s keurig geparkeerd op de aangegeven plekken. Zondagavond moet de hal weer ontruimd zijn. Maandagmorgen vinden namelijk weer andere activiteiten plaats.”

“Het Pagecentrum is een prachtige locatie”, vervolgt Nijmeijer. “Goed bereikbaar en meer dan voldoende parkeerplaatsen op loopafstand. Mede door het geselecteerde aanbod occasions verwachten we dat veel mensen uit de wijde omgeving een kijkje komen nemen. Vorig jaar was het vrijdag en zaterdag druk en zondag heel erg druk. We zien steeds vaker families. Vader, moeder en kinderen die samen op zoek zijn naar een nieuwe auto. Gezellig een dagje uit. We hebben een route uitgezet, zodat de bezoekers langs alle standhouders lopen.”

Vorig jaar werden tijdens de occasionbeurs in Stadskanaal – net als twee jaar geleden – zo’n zestig koopcontracten getekend. “Auto’s die zijn verkocht, worden zo snel mogelijk verwijderd en vervangen door een ander exemplaar”, benadrukt Nijmeijer. ”Zo zijn altijd 250 voertuigen beschikbaar.”

Bezoekers zijn vrijdag 10 februari van harte welkom van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag 11 en zondag 12 februari van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Maak kans op een reis

Bezoekers die tijdens de driedaagse occasionshow een auto kopen, maken kans om een vakantie voor vier dagen voor twee personen te winnen. De bestemming is het Bergische Land in Duitsland. Zondagavond na afloop van de show vindt de verloting plaats. De reischeque wordt vervolgens zo snel mogelijk uitgereikt aan de winnaar.