Direct naar de inhoud.

Loeiende sirenes in het dorp Vledderveen

VLEDDERVEEN – Het aftellen is begonnen voor het bestuur van Plaatselijk Belang Vledderveen. De feestweek staat op het punt van beginnen.

door Paul Abrahams

 “We houden elk jaar een dorpsfeest voor de inwoners van Vledderveen, maar deze keer pakken we wat meer uit”, vertelt Hans van Bree. De 71-jarige Van Bree – hij is zes jaar geleden verhuisd van Leidschendam naar Vledderveen onder de rook van Stadskanaal – is zo’n 30 maanden geleden benoemd tot voorzitter van de belangenvereniging. “Vledderveen bestaat 135 jaar en dat wordt op gepaste wijze gevierd. Met een knipoog naar 250 jaar Het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie.”

 

Ruim anderhalf jaar geleden zijn de voorbereidingen van start gegaan. “We hebben als bestuursleden van Plaatselijk Belang Vledderveen veelvuldig met elkaar rond de tafel gezeten en gesproken over de invulling van de feestweek en over de financiële mogelijkheden. Niet alles was mogelijk – Vledderveen is maar een klein dorp met een paar honderd inwoners – maar het programma ziet er werkelijk gelikt uit. We hebben een mix samengesteld van activiteiten voor de eigen bewoners en voor inwoners van de wijde regio.”

 

Met als thema ‘de camping’ vermeldt het affiche activiteiten als onder (veel) meer de bak je beauty dag, een puzzeltocht, een motortoertocht, een viswedstrijd, de spectaculaire Vledder games, een stratenvolleybaltoernooi en een muziekavond in de feesttent van twaalf bij twaalf meter. Absolute krent in de pap is de Vledderveen Fair die zaterdag 6 juni plaats vindt op het terrein naast café Veldzicht.

 

“Dat wordt een heuse happening”, benadrukt Van Bree. “Enerzijds laten we zien hoeveel bedrijven in Vledderveen gevestigd zijn – dat zijn er veel meer dan de meeste mensen denken – en anderzijds worden demonstraties gehouden van politie, brandweer en ambulancezorg. Het publiek kan ‘s middags met eigen ogen bekijken wat de gevolgen zijn als inbrekers tijdens hun zoektocht naar waardevolle spulletjes brand veroorzaken in café Veldzicht. Alle hulpdiensten komen vervolgens met loeiende sirenes en blauwe zwaailampen in actie en ook worden gewonden ter plekke behandeld. Na afloop van de demonstratie kunnen de voertuigen van dichtbij worden bewonderd.”

 

Van Bree verwacht dat de Vledderveen Fair zaterdag meer dan 4000 bezoekers op de been brengen. “We zorgen voor voldoende parkeerplaatsen en verschillende verkeersregelaars worden ingezet om de toestroom van auto’s in goede banen te leiden.”

 

Het volledige activiteitenoverzicht is te bekijken op www.vledderveengroningen.nl

 

 

Bron: www.kanaalstreek.nl