Direct naar de inhoud.

Aantal bevallingen in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal blijft stijgen

STADSKANAAL – Het aantal klinische bevallingen in het Refaja ziekenhuis blijft maar stijgen.

door Paul Abrahams

In vergelijking tot januari 2014 werden vorige maand twaalf baby’s meer geboren. Ook in de eerste twee weken van februari is het vaker ‘hollen dan stil staan’ op de afdeling.

In 2013 werden 447 baby’s geboren in het Refaja ziekenhuis. In 2014 bleef de teller steken op 506 baby’s. Voor de vierde keer sinds de start van het ziekenhuis eind jaren zestig werd de grens van 500 klinische bevallingen overschreden.

In de maand januari werden 24 jongens en 23 meisjes geboren, veertien meer dan in 2013 en twaalf meer dan in 2014. In februari vorig jaar aanschouwden 39 kinderen het levenslicht in het Refaja. Na twee weken is dat nu al 26, vijftien jongens en elf meisjes.

“Ik ben erg blij dat de stijgende trend ten aanzien van de geboortes doorzet”, zegt Ella Mulder. Zij is Afdelingshoofd poli Gynaecologie/Urologie/Verpleegafdeling van de Ziekenhuislocatie Refaja van de Treant Zorggroep.

“Landelijk zie je ook een toename van het aantal bevallingen”, vervolgt de inwoonster van Stadskanaal. “Maar het noorden volgt over het algemeen pas later. Ik hoor ook in de contacten met omliggende ziekenhuizen dat de stijgende trend daar nog wat minder is ingezet.”

“Voor de medewerkers is het soms hard werken, maar de kwaliteit van zorg is geborgd omdat extra personeel ingezet wordt als dit nodig is. Ook spelen we in om de zorg goed te kunnen blijven leveren in de toekomst. Onder meer door het blijven opleiden van gespecialiseerde obstetrie verpleegkundigen. Er is nu een verpleegkundige in opleiding die in december haar specialisatie gaat halen. Daarnaast zijn we al een verpleegkundige aan het inwerken, zodat in september weer iemand kan starten met de specialisatie tot obstetrie verpleegkundige.”

Bron: www.kanaalstreek.nl