22e internationale Shantyfestival

25
Aug

Voor de 22e keer wordt het internationale Shantyfestival gehouden in Stadskanaal

Op verschillende plaatsen in het centrum zullen podia komen te staan, met deelname van 8 koren. De ambachtelijke markt wordt gecreƫerd rondom het podium op het Raadhuisplein.

Wat is er te doen

In het laatste weekend van augustus, staat Stadskanaal weer volop in het teken van echte zeemansmuziek. De vaste podia staan op het Menistenplein, Raadhuisplein en aan de Europalaan bij de Eurobrug. Verder leuke verrassingen langs de boulevard en bij de terrasjes in het centrum.

Van 11.00-16.45 uur continu shanties en zeemansliederen en om 17.00 uur gezamenlijk optreden alle 8 deelnemende koren.

Graaidag 2018

25
Aug

Op zaterdag 25 augustus a.s. verkopen de ondernemers in het centrum van Stadskanaal de laatste opruimingsartikelen/restpartijen voor spotprijzen. Het winkelende publiek kan dan weer graaien naar koopjes. De opruiming/restpartijen worden aangeboden in de winkel, of uitgestald in een kraampje voor de winkel.

 
Kom op tijd als u tegen bodemprijzen wilt kopen want OP = OP

Leer en Doe Festival

01
Sep

Over een maand is het zover: zaterdag 1 september vindt in centrum Stadskanaal het Leer en Doe Festival plaats. Meer dan 50 verenigingen en maatschappelijke organisaties hebben zich hiervoor al aangemeld. Zij presenteren er hun activiteiten voor het nieuwe seizoen en verwelkomen graag nieuwe leden of vrijwilligers. Naast de gebruikelijke informatiekramen is er een variƫteit aan demonstraties en andere activiteiten op en rond het plein of podium. Als bezoeker kun je actief meedoen, bijvoorbeeld op het sport- en beweegpleinplein, bij de workshops van kunstwerkplaats de Pauw of op het BOB parcours van Veilig Verkeer Nederland. Demonstraties worden de hele dag door afgewisseld met optredens van regionale artiesten. Wat te denken van het amusementskoor Variant, Jeff Hayman (zang en gitaar), Folkya (Ierse folk), Hermien Cats (musicals), Eline Plaat (zang en gitaar) en als spetterende afsluiting de band Toll (Duitse schlagers).

Kindermarkt

01
Sep

De markt is bestemd voor kinderen tussen de 4-en 12 jaar en begint op zaterdag 1 september om 13.00 u en eindigt om 16.30 uur. (Vanaf 12.00 uur mogen de kinderen beginnen met het opbouwen.)

Vanaf a.s. woensdag 1 augustus, kunnen de kinderen zich aanmelden bij de organisator van de kindermarkt, Parfumerie-Drogisterij Grachten, aan de Hoofdstraat 23 te Stadskanaal .
Aanmelden voor de kindermarkt kan tot 11.00 uur zaterdagmorgen 1 september. De markt wordt gehouden van de Hoofdstraat, t/m de Beneluxlaan en aan het Menistenplein.

(Op de kindermarkt, zien we graag alleen spullen die kinderen willen kopen, en verkopen.)

Draaiorgeldag

08
Sep

Toeters en Bellen

15
Sep

Alles wat wielen heeft presenteert zich. Op het Raadhuisplein te Stadskanaal. Mega leuke dag voor jong en oud. Voor de kids genoeg te doen en voor de rest genoeg te zien. Van Fiets tot scooter tot auto tot Truck en alles wat er tussen zit. Oud en Nieuw laat zich zien. Veel ondernemers die u laten verrassen.

Lichtjesroute en dressuur

20
Sep

Modeshow

29
Sep

Oktoberfest am Knoal

18
Okt

Op 18 oktober van 18.00 tot 22.00 organiseren wij: OKTOBERFEST AM KNOAL

Sinterklaas intocht

17
Nov

Sinterklaas en zijn Doe-met-de-pieten-mee-feest

24
Nov

Moonlight shopping

14
Dec