Direct naar de inhoud.

Knoalsternacht en Koningsdag 26 en 27 april 2015 in Stadskanaal

26
Apr

ONDERSTAANDE IS HET NIEUWSBERICHT VAN DE GEMEENTE STADSKANAAL.

Op zondag 26 april vanaf 21.00 uur is traditiegetrouw de ‘Nacht van Stadskanaal’ ook wel de ‘Knoalsternacht’ in het centrum van Stadskanaal. Op diverse pleinen staan podia en tenten met een scala aan artiesten en muziekstijlen, met voor elk wat wils. De Knoalsternacht duurt tot 04.00 uur. Op 27 april 2014 vieren we Koningsdag in Stadskanaal met een van de grootste vrijmarkten van de regio. Van 08.00 uur tot 16.00 uur bruist het centrum!

Verkeer en vervoer

Op 26 en 27 april zijn de Hoofdstraat vanaf de Drouwenerbrug tot de Stationslaan, de Menistenlaan en de Beneluxlaan afgesloten voor het verkeer, m.u.v. de hulpdiensten. Op de rijbaan mogen overigens geen voorwerpen of standplaatsen worden geplaatst om een goede doorgang voor hulpverleningsvoertuigen te garanderen. Qbuzz zet extra bussen in, op www.qbuzz.nl/gd externe website kunt u kijken welke bussen er rijden.

Regels

Op de Knoalsternacht is het alleen toegestaan met toestemming van de Stichting Knoalster Horeca en gemeente te staan met een standplaats. U kunt dus niet zomaar een plek innemen. Alle plekken zijn inmiddels vergeven, dus aanvragen heeft nu geen zin meer.

Het is gedurende beide dagen verboden alcohol te verkopen (schenken), tenzij u een ontheffing van de burgemeester heeft. Deze kunnen nu niet meer aangevraagd worden. Er zal door de horeca en toezichthouders strikt worden toegezien op de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Ook het doorgeven van alcohol aan personen die nog geen 18 zijn, is verboden. Het zelf meebrengen van alcohol en glaswerk is niet toegestaan, men riskeert een boete en inbeslagname.

Op heel veel plekken staan toiletwagens-/voorzieningen en afvalcontainers. Ze staan er niet voor niks, dus gebruik deze vooral. Op deze manier houden we het centrum en omgeving schoon zodat iedereen een leuke dag heeft.

Op Koningsdag mag iedereen die dat wil een plek/standplaats innemen, mits men zich aan onderstaande voorschriften houdt:

Alleen op die plekken welke zijn aangegeven met het bord ‘marktterrein’ en linten.
U mag niet op de rijbaan of parkeervakken-/terreinen staan. Tevens mogen eventuele luifels niet over de rijbaan hangen.
Aanwijzingen gegeven door politie, brandweer, gemeentelijke toezichthouders en de marktmeester(s) van de organisatie dienen opgevolgd te worden.
Het gebruiken van verf, of watervaste stiften om plekken te ‘reserveren’ is niet toegestaan. Gebruik bij voorkeur krijt of plakband wat geen lijmresten achterlaat.
Voedselverkopers dienen de wettelijke voorschriften omtrent het bewaren en bereiden van voedsel na te leven, deze regels kunt u opvragen via www.nvwa.nl externe website .
Eten en drinken mag alleen in plastic of papier uitgeserveerd worden. Het gebruik van glaswerk of andere breekbare of gevaarlijke materialen is niet toegestaan.
Wilt u een standplaats innemen? Vanaf 06.00 uur bent u welkom.
Namens de Stichting Knoalster Horeca en Algemene Handelsvereniging Stadskanaal wensen wij iedereen plezierige, veilige – en voor degene die op de vrijmarkt staan – succesvolle dagen toe!

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Stadskanaal, via 0599 631 631.