Direct naar de inhoud.

Allie Dragoo wint derde etappe Energiewacht Tour

SF160408-10023

​STADSKANAAL – De Amerikaanse Allie Dragoo heeft de derde etappe van de Energiewacht Tour gewonnen.

Ze ontsnapte in Stadskanaal uit een kopgroep van zes. De Deense Julie Leth van Hitec probeerde de Amerikaanse nog te achterhalen, maar strandde op de tweede plaats.

De zes reden na circa 45 kilometer weg in deze 131 kilometer lange etappe, zagen het peloton voor het ingaan van de drie plaatselijke ronden langzaam inlopen, maar kregen uiteindelijk een vrijgeleide. Niemand immers voorin vormde een bedreiging voor de toppers van het klassement.

Chantal Blaak behield dan ook haar leidende positie: “Toen de groep weg reed, hebben we even contact met de ploegleiderswagen gezocht om te kijken wie er precies mee zaten. Maar de zes waren volstrekt ongevaarlijk voor het klassement. We hebben de koers gecontroleerd, maar nooit echt aangedrongen.

Voor Dragoo was de overwinning welkom. “Het was mijn eerste Europese overwinning, dus dat betekent veel voor me. Ik zal Stadskanaal dan ook niet snel vergeten. Ik had met Stumhofer nog een ploeggenote mee en we zijn gewoon vol voor ritwinst gegaan. Je weet dat een rit als deze zich daarvoor leent, morgen is de tijdrit en dan kun je de ruimte krijgen. Ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar op twee kilometer van de meet kreeg ik een gaatje. Toen ben ik doorgegaan en kijk wat het me brengt.”

– See more at: http://www.kanaalstreek.nl/sport/51448/wielrennen-allie-dragoo-wint-derde-etappe-energiewacht-tour/#sthash.SeyXc26H.dpuf