Direct naar de inhoud.

Atte van Haastrecht is blij met Ierland, Colombia en Macau

STADSKANAAL – Voor Atte van Haastrecht van Stadskanaal ’74 is een wens in vervulling gegaan. Twee landenteams van buiten Europa doen mee aan het jubileumtoernooi dat zaterdag 31 oktober en zondag 1 november in de Spont wordt gehouden.

Paul Abrahams

Het sportfestijn vindt voor de vijftiende keer plaats. Reden genoeg om ter gelegenheid van het derde lustrum eens flink in de bus te blazen. “We hebben in de afgelopen jaren nationale teams van onder meer Rusland, Slowakijke, Schotland en Griekenland in Stadskanaal in actie gezien”, vertelt de inwoner van Jipsingboertange. “Dit jaar was de insteek om ook een land uit een ander werelddeel uit te nodigen. En dat is gelukt. Sterker: we hebben een team uit Zuid-Amerika en een team uit Azië op de deelnemerslijst staan. Colombia en Macau, een administratieve republiek in China.”

De voorzitter van Stadskanaal ’74 glundert van oor tot oor. “Het is echt fantastisch dat we deze teams kunnen bekijken in Stadskanaal. De komst is honderd procent zeker. De tickets zijn al besteld.”

Stadskanaal ’74 doet zelf ook mee aan het internationale korfbaltoernooi. Ierland staat inmiddels ook op de lijst. “Een speler van het Ierse nationale team speelt voor Nic in Groningen”, legt Van Haastrecht uit. “Kijk, dan wordt het iets gemakkelijker om contact te leggen.”

Het is de bedoeling om uiteindelijk acht teams uit te nodigen. “De echte topteams naar Stadskanaal halen lukt niet, want in dezelfde periode vindt het wereldkampioenschap in België plaats. Maar de laag eronder is ook interessant genoeg. Eind augustus willen we het programma rond hebben. Maar als Marokko twee weken van te voren belt met het verzoek om alsnog mee te mogen doen, dan is dat geen enkel probleem.”

Op zaterdag 31 oktober staat een toernooi op het programma. Een dag later vinden interlands plaats. “Ik verwacht dat Colombia gaat spelen tegen Macau en het zou mooi zijn als de Ieren het gaan opnemen tegen de Schotten.”

De teams hoeven alleen maar de kosten van de vlucht voor hun rekening te nemen. En de consumpties tijdens het feest op zaterdagavond. “Wij verzorgen de rest, zoals onder meer de trainingsfaciliteiten, de overnachtingen en de maaltijden. Er zijn leden van de club die bij wijze van spreken een volledig nationaal team onderdak verschaffen.”

Bron: www.kanaalstreek.nl