Direct naar de inhoud.

Autocoureur Marcel Nooren uit Stadskanaal verstevigt leiding in Europees kampioenschap

STADSKANAAL/SPIELBERG – Marcel Nooren is er in geslaagd om op de Red Bull Ring zijn reeks aan top drie-klasseringen een spectaculair vervolg te geven.

De autocoureur uit Stadskanaal vocht in Oostenrijk met zijn Chevrolet Camaro GT4 diverse spectaculaire duels uit en wist daarmee voor de zesde maal op rij het erepodium van het Europees GT4 kampioenschap te bereiken. Nooren hield in beide races het hoofd koel en behaalde bij tropische temperaturen een derde plaats en overwinning. “Een ongekend resultaat! Dit brengt ons dichtbij de titel.”

Over twee weken wordt de volgende Formule 1-Grand Prix verreden, maar afgelopen weekeinde kwam Marcel Nooren al in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Met haar hoogteverschillen en afwisseling van snelle en langzame bochten was de 4,3 kilometer lange omloop een uitdaging voor de inwoner van Stadskanaal. Het was aan de rondetijden en resultaten dan ook niet af te zien dat Nooren pas zaterdagochtend zijn eerste meters op het onlangs gerenoveerde circuit maakte.

In de kwalificaties, waar de startplaatsen voor de races werden vergeven, reed Nooren een rondetijd van 1:42,365 minuten, goed voor een vijfde positie algemeen. Zijn teamgenoot Jelle Beelen stuurde de #69-Chevrolet Camaro GT4 op zijn beurt naar de achtste startpositie voor race 2. Ondanks, zo bleek later, een lekke schokbreker.

In de eerste race stond er geen maat op Nooren. Bij de start schoot hij vanaf zijn vierde plaats naar voren en pakte voor het ingaan van de eerste bocht zelfs kortstondig de leiding. “Ik had een superstart. Ik spoot naar voren en ging samen met KTM-piloot Peter Ebner de eerste bocht door. De Aston Martin Vantage GT4 van Jörg Viebahn dook ineens op in mijn achteruitkijkspiegel en we hebben vervolgens een mooi gevecht gehad om de tweede plaats, dat ik wist te winnen. Door een probleempje verloren we bij de pitstop zo’n vijf seconden en zijn we uiteindelijk als derde geëindigd. Maar het belangrijkste is dat we weer goed gescoord hebben voor het kampioenschap. Super!”, reageerde Nooren na afloop.

Het weekeinde van Nooren werd alleen nog maar beter. Na een sterke start van teamgenoot Jelle Beelen nam Nooren het stuur halverwege de race over en slaagde er in om de voorste positie en uiteindelijk de overwinning te veroveren. “Zes podiums in zes races, een ongekend resultaat”, zei de torenhoge titelfavoriet. “Ik nam op P2 de auto in nette staat over van Jelle, waarmee ik succesvol de aanval op de eerste positie kon openen. Dit is een super resultaat, onze voornaamste concurrenten hebben slecht gescoord, dus dit brengt ons dichtbij de titel.”

Het enige dat de prestatie van Nooren afgelopen weekeinde kon overschaduwen, was een zware crash tussen Rosen Daskalov en Jörg Viebahn. Beide coureurs konden gelukkig zonder zwaar letsel hun auto’s verlaten en werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De volgende races in het Europees GT4 kampioenschap worden in het weekeinde van 20 en 21 juni verreden op het Belgische Formule 1-circuit Spa-Francorchamps.

Bron: www.kanaalstreek.nl