Direct naar de inhoud.

Bijenhoudersvereniging uit Stadskanaal

 STADSKANAAL – Op zaterdag 2 september a.s. vindt op het Raadhuisplein in het centrum van Stadskanaal weer de jaarlijkse Leer-, Doe- en Hobbymarkt plaats.

Tussen al de deelnemers aan deze markt, zult u ook weer, zoals vele voorafgaande jaren, de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging uit Stadskanaal aantreffen. Bij hun kraam kan men potjes honing, in de eigen omgeving gewonnen, kopen. Evenals vers op de markt gebakken honingwafels. Maar nog belangrijker is, dat het publiek zich op de hoogte kan stellen van het wel en wee van de bijenhouderij, het enorme nut van deze insecten in het ons direct omringende milieu en hoe je daar als burger positief een rol in kunt spelen.

In Stadskanaal is al ruim zeventig jaar een imkervereniging actief. Zo hebben ze een bijenpark in het Pagedal ingericht en bieden ze belangstellenden de kans zich als imker te laten scholen.

Niemand hoeft zich te laten ontmoedigen door de af en toe wat mismoedige berichten over de bijenstand in Nederland. Enthousiaste imkers met, zo te zeggen “een bijenhart”, zien altijd weer kansen hun bijenstal te vullen met vitale bijenvolken. En dat enthousiasme in hun hobby willen ze graag met anderen delen!

Komt en laat u inspireren door de imkers uit Stadskanaal en omgeving.