Direct naar de inhoud.

Bronzen beeld de Krinkiespijer is van harte welkom in Musselkanaal

STADSKANAAL – De krinkiespijer is van harte welkom in Musselkanaal. Dat zegt Eltje Toutenhoofd van Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal. “Wij hebben langs het kanaal in het centrum voldoende geschikte locaties waar het beeld wel goed tot zijn recht komt.”

door Paul Abrahams

Toutenhoofd reageert op het artikel vorige week in deze krant, waarin kunstenaar Toos Hagenaar uit Winschoten vertelt dat ze niet tevreden is over de huidige locatie van haar bronzen beeld. De krinkiespijer is zonder overleg door de gemeente Stadskanaal verkast van een beeldbepalende locatie bij de Eurobrug naar een nieuwe troosteloze plek naast het toiletgebouw aan de Hoofdkade in Stadskanaal. Bovendien is een stuk van het hekwerk verdwenen.

“We gaan contact opnemen met de kunstenaar met de vraag of ze akkoord gaat met een verhuizing van het beeld naar Musselkanaal. Zegt ze nee, dan weten we waar we aan toe zijn. Zegt ze ja, dan gaan we in overleg met de gemeente Stadskanaal.”

In 2015 wordt in Musselkanaal de reünie gehouden van de LVBHB, de Landelijke Vereniging tot Behoud van Historische Bedrijfsvaartuigen, zeg maar de oude vrachtschepen. Zo’n 150 oude schepen die destijds op werven in de Kanaalstreek zijn gebouwd, keren dan voor even terug naar huis.