Direct naar de inhoud.

?Burgemeester Baukje Galama is een boegbeeld van gemeente Stadskanaal?

STADSKANAAL – Bij Koninklijk Besluit is Baukje Galama maandagavond herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Zij werd beëdigd door Max van den Berg, hij is de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

door Paul Abrahams

Van den Berg steekt in zijn speech de loftrompet over Baukje Galama. “Ik heb veel waardering voor deze burgemeester. Ze is gedreven, ze beschikt over een energieke inzet en ze resultaat gericht. Ik ben dan ook heel erg blij dat de gemeenteraad van Stadskanaal unaniem heeft besloten om weer zes jaar met haar verder te gaan.”

“We kunnen ons geen betere burgemeester wensen”, benadrukt Gert-Jan Boels. Hij is fractievoorzitter van het CDA in Stadskanaal. “Ze is een burgemeester in hart en nieren, immer voortvarend en telkens weer tot in de puntjes verzorgd. Een workaholic. En heel belangrijk … je kunt altijd een beroep op haar doen.”

Wethouder Goziena Brongers noemt burgemeester Baukje Galama een boegbeeld van de gemeente Stadskanaal. “Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Bijna niets ontgaat je. Je hebt een enorme dossierkennis en je komt altijd beslagen ten ijs. Tot in de puntjes voorbereid. Je denkt altijd in kansen. Veiligheid en orde gaan bij jou voor alles. De gemeente Stadskanaal is bij jou in vertrouwde handen.”

“De periode van zes jaar is voorbij gevlogen”, blikt burgemeester Baukje Galama terug. “Ondanks de economische crisis hebben we samen grote opgaven het hoofd geboden. En daar mogen we met elkaar trots op zijn. Natuurlijk was er wel eens onweer op het gemeentehuis, want ik ben niet de gemakkelijkste burgemeester. Ik leg de lat hoog, ik neem geen genoegen met half werk. Ik verwacht van iedereen daadkracht. We doen het voor de inwoners van deze prachtige gemeente.”

“De klus is nog niet af”, vervolgt Galama. “We gaan er weer zes jaar met volle energie tegenaan. Er wacht nog een aantal pittige uitdagingen. Denk onder meer aan het versterken van de arbeidsmarkt en het behoud van onze goede voorzieningen.”

Expositie

In de publieksruimte van het gemeentehuis is een expositie ingericht met hoogtepunten van de afgelopen zes jaar in de gemeente Stadskanaal. Verder zijn foto’s te zien van Knoalsters die een binding hebben met een bepaald onderwerp.

De tentoonstelling is in de maand september gratis te bezoeken.

Bron: www.kanaalstreek.nl