Direct naar de inhoud.

CBK Groningen houdt Made in Knoal

STADSKANAAL – Wat kun je met aardappel, hennep en saffraan ontwerpen? In het project Made in Knoal van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) gaan zes startende ontwerpers – Nina van Bart, Gerard Jaspers, Siem Lenders, Anne Pabon, Enzo Pérès Labardette en Nienke Voorintholt – deze uitdaging aan.

Onder leiding van ervaren ontwerpers en in samenwerking met boeren uit de Semslinie regio proberen zij nieuwe producten van deze lokale grondstoffen te maken. Het hele proces van idee tot uitvoering is van 3 september tot en met 11 oktober te volgen in het designlab aan de Handelsstraat 58 in Stadskanaal. Het designlab is in die periode gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Made in Knoal is een project van Centrum Beeldende Kunst Groningen tijdens Kunst langs de linie, een kunstmanifestatie vanwege het 250-jarig bestaan van het Stadskanaal en de 400ste verjaardag van de Semslinie.

Aan Made in Knoal werken de agrarische ondernemers ’t Kompas in Valthermond (aardappel), HempFlax in Nieuwe Pekela (hennep) en Maatschap Schipper-Elberse in Nieuw-Buinen (saffraan) mee. Familie Bolderdijk stelt het pand aan Handelsstraat 58 beschikbaar. Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Het Stimuleringsfonds en Stichting 250/400.

Bron: www.kanaalstreek.nl