Direct naar de inhoud.

Cees Blom bakt de beste speculaasbrokken van de provincie Groningen

bb-cees-blom-768x1024

STADSKANAAL – Vandaag is bekend gemaakt dat Banketbakkerij Cees Blom, de Heerlijk & Heerlijk Banketbakker uit Stadskanaal de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het gilde van de betere banketbakkers Heerlijk & Heerlijk.

Afgelopen woensdag 28 september konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2016’. Zij deden dit tijdens de jaarlijkse najaarsbijeenkomst bij FrieslandCampina in Wageningen. In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstoffen leverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten.

Mark van Wijk: “De winnende brokken van Cees Blom uit de provincie Groningen waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

“De winnende brokken van Cees Blom scoorden op uitstraling uitmuntend”, vervolgt Van Wijk. “Maar ook de brosheid en smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.”