Direct naar de inhoud.

Comité wandelvierdaagse Stadskanaal rekent weer op 2000 deelnemers

DSC_0887

STADSKANAAL – De vergunningen en het veiligheidsplan zijn geregeld, de routes zijn uitgezet, de muziekkorpsen zijn vastgelegd, de medailles zijn besteld en de verkeersregelaars hebben instructie gekregen.

door Paul Abrahams

Kortom. De Stichting Activiteitencommissie Stadskanaal is (bijna) klaar voor de avond4daagse in Stadskanaal. Het wandelevenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juni.

“In de afgelopen maanden is door de leden van de uitgebreide commissie veel werk verzet”, vertelt woordvoerder Michel Karsten van de stichting die de organisatie van het festijn sinds 2003 voor haar rekening neemt. “Vorig jaar stonden zo’n 2000 namen op de startlijst. We weten nog niet hoeveel mensen dit jaar meedoen, want de voorinschrijving was afgelopen maandagavond en gisteravond. Bovendien is er een na inschrijving op dinsdagmiddag 31 mei van 17.00 tot 18.00 uur. Natuurlijk hopen we dat de teller weer blijft steken zo rond de 2000, dan zijn we meer dan tevreden.”

De wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden: vijf kilometer, tien kilometer of vijftien kilometer. Vele, vele tientallen vrijwilligers zijn in touw om het evenement in goede banen te leiden. Wandelaars krijgen een plaats in het startvak toegewezen. “We hebben dit jaar startvakken met plek voor maximaal 200 wandelaars”, benadrukt Michel. “Daardoor wordt het allemaal overzichtelijker. In principe hebben we tien startvakken. Indien nodig kan het aantal startvakken eenvoudig worden uitgebreid.”

Een flinke handvol muziekkorpsen is vrijdag 3 juni van de partij om de wandelaars te ondersteunen tijdens de feestelijke intocht. “De korpsen moeten altijd vroegtijdig worden benaderd, want in deze periode vinden in verschillende plaatsen een wandelvierdaagse plaats. We kiezen met zoveel deelnemers bewust voor meerdere korpsen. Zo zorgen in ieder geval Crescendo uit Stadskanaal, Amicitia uit Musselkanaal, Nieuw Leven uit Winschoten, Prins Hendrik uit Scheemda en St. Cecelia uit Elp voor extra sfeer en gezelligheid.”

– See more at: http://www.kanaalstreek.nl