Direct naar de inhoud.

Concurrent van Max Verstappen uit Stadskanaal draait warm

STADSKANAAL – Max Verstappen heeft er 25 Nederlandse concurrenten bij. Zoals onder meer de 30-jarige Patrick Peters uit Stadskanaal. 

door Paul Abrahams

Ruim 500 bezoekers van Hornbach hebben onlangs plaatsgenomen in virtuele bolides om over een levensecht circuit te scheuren.

In negen vestigingen van de bouwmarktketen streden de deelnemers om 25 plekken in de halve finale die op zaterdag 12 september bij Hornbach in Geleen wordt gehouden. De vijf beste deelnemers gaan door naar de finale in het najaar bij Hornbach in Best. Dan worden de degens gekruist met Formule 1 coureur Max Verstappen.

Alle uitdagers begonnen met een Grand Prix op het Italiaanse circuit van Monza. Om een level playing field te creëren voor de gevorderde en beginnende bestuurders, werd er op Monza gereden met automatisch schakelen en tractiecontrole.

“In de halve finale op zaterdag 12 september gaat het moeilijkheidsniveau omhoog”, kondigt het management van Max Verstappen aan. Dan knallen de 25 snelheidsduivels over het pittiger circuit van Spa Francorchamps, onder toeziend oog van Max Verstappen. Deze jongste Formule 1-coureur in de historie is die middag aanwezig om zijn potentiële concurrentie wat tips te geven en met fans op de foto te gaan.

Patrick Peters was één van de eerste deelnemers die in de vestiging in Groningen in actie kwam. “Via Facebook was ik geattendeerd op de voorronde in Groningen. Om tien uur ‘s morgens stond ik vooraan in de rij. Iedereen mocht twee keer achter het stuur zitten”, vertelt de medewerker in de olie- en gasindustrie. “Met een tijd van 1.29.047 legde ik uiteindelijk beslag op de tweede tijd overall. De winnaar uit Alblasserdam was slechts 33 duizendste van een seconde sneller. De nummer 25 van de landelijke lijst was anderhalve seconde langzamer. De kans is groot dat ik zaterdag 12 september een plek bij de beste vijf in de wacht sleep.”

De hoofdprijs van de behendigheidswedstrijd is nog niet bekend. “Natuurlijk wordt daar al flink over gespeculeerd, maar ik heb werkelijk geen idee. Het kan van alles zijn. Een bezoek aan een Formule 1 race met een VIP arrangement? Misschien wel achter het stuur zitten van een echte Formule 1 raceauto? Wie weet. Het belangrijkste is dat ik me zaterdag 12 september plaats voor de finale. Dan zien we wel verder.”

Bron: www.kanaalstreek.nl