Direct naar de inhoud.

De imkers van Stadskanaal e.o. hebben ze zien vliegen

STADSKANAAL – Het honingbijenseizoen loopt nu langzamerhand op z’n eind. De laatste honing wordt nu geoogst en daarvoor in de plaats krijgen de volken hun wintervoer, in de vorm van suikersiroop, van de imkers.

De bijenvolken zelf zorgen zoveel als mogelijk voor flinke wintervolken, zodat ze de periode van herfst tot en met het voorjaar goed zullen kunnen doorstaan. Daarmee is het bijenseizoen afgerond en kunnen de imkers hun ervaringen gaan delen met iedereen, die dat wil.

Geschikte momenten daarvoor zijn studiedagen door het hele land, vergaderingen van de plaatselijke imkervereniging, maar ook op uitnodiging door onder andere groenverenigingen, scholen en agrarische organisaties komen imkers graag tekst en uitleg geven over het belang van bijen en hoe daar mee om te gaan.

Op de aanstaande “Leer- en Doemarkt”, op 5 september op het Raadhuisplein in Stadskanaal, zal ook de afdeling Stadskanaal van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging met informatiekramen aanwezig zijn. En tegelijkertijd worden op die markt honingwafels gebakken en is er honing uit de eigen regio beschikbaar.

Nu is het een heel geschikt moment voor belangstellenden, om zich te verdiepen in de praktische bijenhouderij en zich aan te melden voor de cursus voor beginnende imkers.  Voor nadere informatie kan men terecht bij de voorzitter, dhr. G.Hoogerwerf, 0599-212913.

Bron: www.kanaalstreek.nl