Direct naar de inhoud.

De snikke ligt opgepoetst aangemeerd in het centrum van Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Tijdens de Snikkeweek ligt de snikke zelf aangemeerd in het centrum van Musselkanaal. De Dieverdoatsie blinkt als hoofdrolspeler als nooit te voren.

door Paul Abrahams

“Natuurlijk is de snikke van onder tot boven gepoetst”, vertelt schipper Max de Jonge. “Vooral tijdens zo’n feestweek moet de Dieverdoatsie goed voor de dag komen. Alle ogen zijn toch op het schip gericht.”

De 74-jarige inwoner van Stadskanaal staat voor het twintigste jaar als vrijwilliger aan het roer van de beeldbepalende trekschuit die sinds 1989 kan worden geboekt voor een boottocht in de wijde regio van Stadskanaal.

Ook in de komende dagen kiest De Jonge af en toe ‘het ruime sop’. “Tijdens de snikkeweek hebben namelijk enkele groepen een boottocht gereserveerd. Maar als de snikke weer terug in Musselkanaal is, dan is alle gelegenheid om de boot van binnen en buiten te bekijken. Desgewenst geeft ik informatie over de geschiedenis van de trekschuit en over de regio.”

In de periode mei tot oktober kan een boottocht worden gereserveerd. “Het is toch een speciale ervaring om de omgeving vanaf het water te bekijken”, weet De Jonge die een Rijnaak verleden heeft. “Reserveringen vinden vooral plaats in de maanden juni, juli en augustus. In de maanden mei en september moet helaas op bepaalde vastgestelde tijden in konvooi worden gevaren. Dat is een belemmering voor mensen om in die periode de snikke af te huren.”

 

 

Bron: www.kanaalstreek.nl