Direct naar de inhoud.

Dennis Wijbenga uit Stadskanaal zwemt het IJsselmeer over

STAVOREN – Na een zeer gedegen voorbereiding begon Dennis Wijbenga zaterdag 8 augustus aan de IJsselmeer oversteek van Stavoren naar Medemblik.

Alle 17 deelnemers werden naar Stavoren gebracht, waar er werd gestart. Elke zwemmer had een eigen volgboot met daarop de begeleiding en de juryleden. Vol goede moed begon ieder aan de 22 kilometer lange overtocht.

Het werd geen gemakkelijke tocht met een windkracht 4/5, soms uitschieters naar 6 en meestal golven van 1 tot 1,5 m hoog. Met nog 6 kilometer te zwemmen speelde Dennis even met de gedachte om de strijd op te geven, maar hij kwam deze dip redelijk snel te boven en ging er weer vol voor. De finish vond plaats in de mooie haven van Medemblik waar heel veel toeschouwers zich hadden verzameld om de zwemmers het laatste gedeelte van de tocht flink aan te moedigen en toe te juichen.

Dit gaf de zwemmers het laatste zetje om nog even een tandje bij te zetten en zodoende na een kleine eindsprint aan te tikken. Voor Dennis gold, dat hij, van de 17 gestarte deelnemers als 10e eindigde. Deze marathon kende ook het Nederlands kampioenschap, waarin Dennis, bij de heren, als 5e eindigde. Zijn tijd was 5 uur, 59 min. en 30.62 sec. De winnaar was een uur sneller aan de overkant.

Aan het begin van het seizoen, waarin Dennis zijn favoriete schoolslagnummers noodgedwongen moest laten schieten en hij zich ging specialiseren op de vrije slag, was een van de gestelde doelen het maken van de IJsselmeeroversteek. Doel gehaald,missie geslaagd. Hij hield hier een zeer goed gevoel aan over en speelt zelfs alweer met de gedachte om het in de toekomst nog eens te proberen.

Op zaterdag 22 augustus 2015 neemt Dennis in Hoorn deel aan het Nederlands kampioenschap 10 km voor senioren. Voor zondag de 23e staan nog de 5 km, de 1 km masters en de 1 km voor senioren op het programma.

Bron: www.kanaalstreek.nl