Direct naar de inhoud.

Dertig jaar Pagefestival in Stadskanaal wordt groots gevierd

Dertig jaar Pagefestival in Stadskanaal wordt groots gevierd

Het comité is al maandenlang achter de schermen hard aan het werk om het evenement in goede banen te leiden. De lat wordt nog hoger gelegd. De teller van de begroting staat op 80.000 euro. “Dit jaar vindt het evenement namelijk voor de dertigste keer plaats”, vertelt voorzitter Nico Wiersema. “Het jubileum wordt groots gevierd. Mede dankzij de inzet van vele tientallen enthousiaste vrijwilligers.”

In opmaat naar het festival wordt vanaf woensdag 28 maart elke week exclusief een rubriek geplaatst met leuk nieuws over het Pagefestival. Over de muziek, het theaterprogramma, de poëzie, de beeldende kunst, het eten en nog veel meer.

Toch nog even een tipje van de sluier. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het Pagefestival wordt in het gebouw van de Scouting Stadskanaal een expositie ingericht met een terugblik op dertig jaar Pagefestival. Daarnaast zijn twee bands vastgelegd die eerder voor vele tienduizenden muziekliefhebbers op Pinkpop hebben opgetreden. Zaterdagavond staat Bettie Serveert op het hoofdpodium en de jubileumeditie wordt zondagavond afgesloten door de Haagse rockband Hallo Venray. De band bestaat eveneens dertig jaar. “In 1992 speelde Hallo Venray op Pagepop in Stadskanaal en een week later op Pinkpop”, weet Wiersema. “Tof dat ze nu weer optreden in Stadskanaal.”

Tijdens het gesprek in huize Wiersema wordt nog kort even gesproken over de beslissing van het comité van Verrassend Stadskanaal om dat evenement in hetzelfde weekend te plannen als de jubileumeditie van het Pagefestival. En dat terwijl de datum van het Pagefestival al lang bekend was gemaakt.

“We hebben inmiddels stoom afgeblazen”, benadrukt Wiersema. “We zijn er vanzelfsprekend niet blij mee, maar het is niet meer terug te draaien. Het is een voldongen feit en we moeten het ermee doen. Om de schade te beperken gaan we nauw samenwerken om er toch voor iedereen een leuk weekend van te maken.”

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams op