Direct naar de inhoud.

Drie dagen Verrassend Stadskanaal met voor ieder wat wils

STADSKANAAL – Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli barst het tweejaarlijkse evenement Verrassend Stadskanaal heviger los dan ooit tevoren.

Met een indrukwekkend programma vol nieuwe onderdelen haalt de organisatie alles uit de kast voor een onvergetelijk weekend. Een color run, een drakenbootrace in het kanaal, een kunstmarkt, een culinair plein, meerdere podia en natuurlijk weer Go Sports.

Op vrijdagavond kan worden deelgenomen aan de Color sensation Run, een bontgekleurde run van 2,5 of 5 kilometer waar rijkelijk met verfpoeder gestrooid gaat worden. Vervolgens vindt een gratis toegankelijke afterparty op het Raadhuisplein plaats, waar onder andere The Partysquad optreedt. Vrijdag overdag is Go Sports, een nog altijd unieke gebeurtenis waar meer dan tweeduizend scholieren uit Stadskanaal en omgeving kennismaken met sport en beweging.

Op zaterdag wordt in drakenboten gestreden op het kanaal. Daarnaast zijn er door het centrum verschillende kleine podia te vinden met al dan niet bekend talent. Verder is er een kunstmarkt en komt Defensie dit jaar met een echte F16 naar Stadskanaal. Heel bijzonder is Stadskanaal Culinair, waar verschillende lokale horeca-gelegenheden gezamenlijk één groot overdekt terras verzorgen. Tijdens het diner is een live pianist aanwezig. ’s Avonds treedt Jewelste op, een Top 40-band die onder andere in het voorprogramma van Guus Meeuwis stond. En uiteraard O’G3NE, de drie zussen van The Voice die indruk maakten bij het programma De beste zangers van Nederland.

Zondag blijven de kleine podia staan en is er ruimte voor meer muziek, waaronder ook gospel. De winkels gaan zondagmiddag open en de winkeliers hebben geregeld dat vrachtschip de Jatrie in het centrum ligt aangemeerd en bezocht kan worden.

Kijk voor meer informatie op de website www.verrassendstadskanaal.nl