Direct naar de inhoud.

Eerbetoon aan Geert Teis in ?zijn? theater in Stadskanaal

STADSKANAAL – Het toneelstuk Dizzepie Dizzepu is bijna honderd jaar geleden geschreven door G.W. Spitzen onder zijn pseudoniem Geert Teis.

Het humoristische verhaal wordt op zaterdag 20 juni om 20.00 uur in het Gronings, in het kader van de 250/400 viering, eenmalig voor het voetlicht gebracht van het Theater Geert Teis. De uitvoering is een co-productie van de toneelverenigingen UDI, TAGO en ‘t Centrum aangevuld met enkele gastspelers. De kaartverkoop via de kassa en website van het theater Geert Teis is inmiddels gestart.

Een korte samenvatting van de inhoud: Trudoa, de dochter van Mans Wils wil trouwen met Jurrie Kok, 1e ambtenaar van de gemeente Aolwieke. Mans Wils, een arrogante rijke rentenierende hereboer, heeft een conflict met het gemeentebestuur over een stuk van zijn grond voor een uitbreidingsplan. Een vriend van Kok, ene Luken Wold, bedenkt een plan om Wils in grote problemen te brengen. Dat plan, uitgevoerd in de plaatselijke kroeg, slaagt en Kok zit in de positie om Wils uiteindelijk de helpende hand te bieden. De afloop laat zich raden …

Bron: www.kanaalstreek.nl