Direct naar de inhoud.

?Eerbetoon aan mijn vader?

TER APEL – De naam van Belinda Notman staat op de startlijst van het open water zwemevenement Swim to Fight Cancer dat zondag 13 september in ‘s-Hertogenbosch wordt gehouden.

door Paul Abrahams

De 23-jarige inwoonster van Ter Apel gaat dan twee kilometer zwemmen in een gracht van ‘Oeteldonk’. Het evenement vindt plaats om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

“Swim to Fight Cancer wordt voor de tweede keer gehouden”, vertelt de medewerkster van een zorgboerderij in Mussel. “Vorig jaar hebben de deelnemers zo’n half miljoen euro bij elkaar gezwommen. Dit jaar is het aantal steden uitgebreid. Swim to Fight Cancer wordt nu ook georganiseerd in Dordrecht, Haarlem en Apeldoorn.”

Dat Belinda over enkele maanden meedoet is niet zonder reden. “Mijn vader – hij was toen hij jong was een fanatiek zwemmer van lange afstanden – is vorig jaar augustus na een lang ziekbed overleden aan prostaatkanker. Met deelname aan Swim to Fight Cancer wil ik hem een laatste eer bewijzen. Verder moet kanker de wereld uit worden geholpen. Niemand zou een familielid aan deze verschrikkelijke ziekte moeten verliezen.”

In opmaat naar de krachtsinspanning in september is Belinda hard aan het trainen. “Ik heb altijd veel wedstrijden gezwommen, maar er moet nog wel wat gebeuren in de komende maanden. Ik train ‘s morgens in alle vroegte drie, vier keer in het zwembad Moekesgat en daarnaast ga ik naar de sportschool om aan mijn conditie te werken. Zwemmen in een kanaal is natuurlijk niet te vergelijken met zwemmen in een openluchtzwembad. Om te beginnen is een zwemsuit verplicht, vanwege de temperatuur van het water. En als het hard waait, dan moet je ook nog eens afrekenen met de hoge golven. Vandaar dat ik ook binnenkort als training meedoe aan de open zwemwedstrijd De Rode Loper in Stadskanaal.”

De deelnemers aan Swim to Fight Cancer betalen allemaal 100 euro inschrijfgeld. Daarnaast is het de bedoeling om na afloop een donatie over te maken op de rekening van Swim to Fight Cancer. “Ik probeer minimaal 250 euro binnen te halen”, vertelt Belinda die erg gemotiveerd is om de pittige klus te klaren. “De eerste bijdragen zijn inmiddels al toegezegd. Ik lig goed op schema. Elke euro is welkom.”

U wilt meer informatie over de deelname van Belinda Notman aan Swim to Fight Cancer? Stuur dan een mail naar bnotman@outlook.com

Bellen mag ook: 06-40800911.

Bron: www.kanaalstreek.nl