Direct naar de inhoud.

Eerste fase Aanpak Verkeersplan Stadskanaal klaar!

Foto: Ronny 17 juni 2019 – 15:53 – CG – Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – De eerste fase van de Aanpak Verkeerpslan (Aziëlaan / Continentenlaan / Esperantolaan) is klaar. Het verkeer kan vanaf dinsdag 18 juni gebruik maken van de nieuwe rotonde, waar fietsers voorrang hebben.

Fietsers voorrang

Wethouder Goziena Brongers: “Door fietsers op de nieuwe kruisingen en rotondes in het centrum voorrang te geven stimuleren we het fietsgebruik. Veiligheid staat voorop, daarom is ervoor gezorgd dat de nieuwe voorrangssituatie duidelijk is aangegeven op en bij de rotonde. Ik vind deze actie samen met de kinderen erg leuk, omdat zij zelf aan de automobilisten vragen om rekening met fietsers te houden.” De nieuwe verkeerssituatie is door de belijning op de rotonde en de verhogingen van het zebrapad en het fietspad direct duidelijk. Als extra ondersteuning staan er de komende weken tekstborden bij de nieuwe rotonde.

Actie kinderen Willibrordschool

Kinderen van groep 8 van de nabij gelegen Willibrord school gaan op woensdagmorgen extra aandacht vragen voor fietsers. Ze doen dit door automobilisten die hier langs rijden een ansichtkaart en een fietslampje te geven.  

Volgende fasen aanpak verkeersplan

De aannemer gaat vanaf dinsdag 18 juni starten met de tweede fase van de aanpak verkeersplan: het ombouwen van de viertonde aan de Europalaan / Continentenlaan naar een rotonde. Deze nieuwe rotonde waar de fietsers straks ook voorrang hebben zal naar verwachting eind juli klaar zijn. In fase drie en vier worden de viertondes bij het busstation en het politiebureau omgevormd worden tot voorrangskruispunten. Zo willen we het doorgaande verkeer stimuleren de doorgaande route te volgen.

Ingezonden door gemeente Stadskanaal