Direct naar de inhoud.

Europees kampioenschap binnen handbereik voor autocoureur Marcel Nooren

STADSKANAAL – Het Europees GT4 kampioenschap kan autocoureur Marcel Nooren haast niet meer ontgaan.

De inwoner van Stadskanaal slaagde er afgelopen zondag in om op de Duitse Nürburgring onder lastige weersomstandigheden de koppositie in het tussenklassement te behouden. Met nog één evenement te gaan kan de Chevrolet Camaro-coureur niet wachten tot het eerste weekend van oktober. “Ik kijk daar heel erg naar uit. Ik heb goede herinneringen aan dat circuit”, aldus de grote titelfavoriet.

Afgelopen weekend reiste Marcel Nooren af naar de Duitse Eifel voor het voorlaatste raceweekend van het Europees GT4 kampioenschap. Met een ongebroken reeks van acht podiumplaatsen in acht races, waren de verwachtingen hoog. Met een snelste rondetijd van 1:37,551 minuut verzekerde Nooren zich van een vierde startplaats voor de eerste wedstrijd.

Zoals wel vaker in de Eifel, regende het ook voor aanvang van de eerste wedstrijd, waardoor de 3,629 kilometer korte variant van de Nürburgring veranderde in een verradelijk glad parcours. Marcel Nooren bleef de moeilijke omstandigheden de baas en wist spectaculaire duels met BMW-coureur Rob Severs en de Brit Jordan Witt (Chevron) in zijn voordeel te beslissen. Vanuit tweede positie gaf hij het stuur over aan Jelle Beelen.  Noorens teamgenoot had in het vervolg van de race iedere meter van het gladde asfalt nodig om zijn concurrenten van het lijf te houden. Uiteindelijk werd de Camaro met startnummer 69 als vijfde (pro) geklasseerd.

In de tweede race verging het de coureurs van Las Moras Racing Team moeilijker. Nooren kon voor het eerst dit seizoen geen vuist maken richting de concurrentie en werd redelijk anoniem als achtste (pro) afgevlagd. “Ik begreep er niets van. Ik had het gevoel dat ik een complete andere auto had. In de eerste race ging het super, had ik mooie gevechten, maar in race 2 konden we het totaal niet volgen”, concludeerde Nooren gedesillusioneerd.

“Dus nee, dit was niet wat we er van hoopten. Maar je mag de twee minste resultaten van het seizoen schrappen, dus dat doen we dit weekend dan maar.” Ondertussen gaat Marcel Nooren onverminderd aan kop in het tussenklassement van de pro-rijders. Met 176 punten leidt hij het kampioenschap met een voorsprong van 22 punten op meervoudig Nederlands autosportkampioen

Duncan Huisman. Op 3 en 4 oktober wordt op het Italiaanse circuit van Misano het laatste race weekend gehouden. Daar kan Nooren het kampioenschap definitief binnenhalen. “Ik kijk daar erg naar uit”, blikte Nooren vooruit. “In Misano heb ik vorig jaar mijn eerste race met de Camaro gereden en werd toen gelijk derde. Ik heb er goede herinneringen aan.”

Bron: www.kanaalstreek.nl