Direct naar de inhoud.

Even bellen met ? Jacob Withoff

STADSKANAAL – Met ingang van woensdag 15 april is het mogelijk om de bewoners van de dierenweide in de Parkwijk in Stadskanaal wat dichter te benaderen. De 53-jarige Jacob Withoff uit Nieuw-Buinen, hij is teamcoördinator ambulant en dagbesteding van NOVO, weet meer van de plannen.

door Paul Abrahams

Vertel eens wat meer over de dierenweide in de Parkwijk?

De dierenweide is eigendom van de gemeente Stadskanaal. Veel inwoners uit de wijk brengen met veel plezier een bezoek aan de dierenweide. Om op afstand achter de hekken te kijken naar onder meer de herten, de hangbuikzwijnen, de geiten, de kippen, de konijnen, de duiven en de eenden. Door de week zijn cliënten van de NOVO enkele uren per dag aan het werk. Ze maken schoon, halen de mest op, vegen het plein en ze voeren de dieren. Om maar wat willekeurige voorbeelden te geven. Ze hebben tevens een signalerende functie. Ze merken het meteen als een dier ziek is. Iedereen heeft – afhankelijk van de mogelijkheden – een eigen taak. In het weekend worden de werkzaamheden van de cliënten van NOVO overgenomen door een aantal medewerkers van Wedeka.

Het publiek moet achter het hek blijven?

Klopt. Maar het is natuurlijk veel spannender om wat dichter in de buurt te zijn van een dier. Even een geit of een hangbuikzwijn aaien. Helpen bij het voeren van de kippen. Dat soort dingen. Daarom is besloten om in de periode van 15 april tot 1 oktober elke woensdagmiddag van half twee tot drie uur de ‘deur open te zetten’. Dat is vorig jaar ook gebeurd. De reacties van de bezoekers waren toen heel positief. Maar onze cliënten vonden het eveneens heel erg leuk om te vertellen over hun werk en om informatie te geven over ‘hun’ dieren. Vooral als bijvoorbeeld de geit zwanger is.

De openstelling van de dierenweide wordt feestelijk ingeluid?

Zeker weten. We hebben alle leerkrachten en leerlingen van de twee basisscholen in de Parkwijk uitgenodigd om woensdagmorgen 15 april langs te komen tussen 10.00 en 12.00 uur. Er is dan van alles te doen. Er wordt bijvoorbeeld een springkussen geplaatst en ook staat limonade klaar. Op die manier willen we de openstelling op woensdagmiddag onder de aandacht brengen van veel mensen. Onze cliënten en hun begeleiders hebben er nu al veel zin in. Ze hebben al laten weten dat (de omgeving van) de dierenweide nog opgeruimder is dan normaal. Als zoveel mensen komen kijken, dan moet het er allemaal piekfijn uit zien. Er staat zogezegd geen grassprietje scheef.

Vindt u het leuk om als vrijwilliger een handje te helpen? Neem dan eens contact op met Jacob Withoff. Zijn telefoonnummer is 06-51957833.

Bron: www.kanaalstreek.nl