Direct naar de inhoud.

Even bellen met ? voorzitter Micha van Hartingsveldt van Scouting Stadskanaal

STADSKANAAL – Scouting Stadskanaal wil zonnepanelen plaatsen op de ‘blokhut’ in het Pagedal in Stadskanaal om te besparen op de energiekosten. De 39-jarige voorzitter Micha van Hartingsveldt vertelt hoe het geld voor de aanschaf van de zonnepanelen wordt ingezameld.

door Paul Abrahams

Jullie hebben een fantastische actie bedacht. Chapeau!

Dank je wel. We gaan met elkaar in Stadskanaal de grootste puzzel van de wereld leggen. We hebben bij de fabrikant Educa voor 250 euro een puzzel gekocht met 33.600 stukjes. Het is de bedoeling om de klus te klaren in 33,6 uur. De actie moet uiteindelijk een bedrag opleveren van 3.360 euro. Genoeg om onze wens in vervulling te laten gaan. Het geld dat we besparen op de energienota wordt gereserveerd voor de aanschaf van nieuwe tenten en materiaal.

Je hebt zeker een flinke tafel nodig?

De puzzel Wildlife heeft een omvang van ongeveer 1,5 meter bij zes meter. Het is gelukkig mogelijk om de puzzel in tien segmenten te leggen. Er zijn drie lokalen beschikbaar. De tussenschotten worden weggehaald, het wordt één grote ruimte. Uiteindelijk worden de tien segmenten aan elkaar gekoppeld en klaar is kees!

Hoeveel puzzelaars gaan een handje helpen?

Op de lijst staan bijna 200 namen. Van leden van de Scouting, maar ook van familieleden. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers en zussen. Allemaal zijn ze bereid om de handen uit de mouwen te steken. Dat geeft wel een gevoel van saamhorigheid. Met elkaar gaan we de uitdaging aan. Veel tijd en energie is gestoken in het samenstellen van een rooster. Je kunt natuurlijk niet 70 mensen tegelijk laten puzzelen. Dan loop je elkaar alleen maar in de weg. Gemiddeld zijn 33,6 mensen op hetzelfde moment in touw. Lezers van de krant die een handje willen helpen, zijn van harte welkom. Aanmelden kan nog steeds.

Wanneer wordt het eerste stukje gelegd?

We beginnen zaterdag 28 maart ‘s morgens om acht uur. We gaan dan non-stop door tot zondag 29 maart om 18.36 uur. De klok tikt mee. Inderdaad. Een aantal puzzelaars is ‘s nachts in touw en ziet de zon weer opgaan. De actie gaat spectaculair van start en ook in het laatste uur is van alles te doen. We willen de actie op een gepaste wijze afsluiten.

Wat gebeurt er met de puzzel als de actie is afgelopen?

Het is de bedoeling om de puzzelstukjes te schenken aan een basisschool in de regio. Nee, we hebben nog geen keuze gemaakt. Voorwaarde is wel dat de leerlingen voldoende ruimte hebben om de puzzel te leggen.

U wilt meer informatie over de sympathieke actie Scouting Stadskanaal Puzzle Mania 2015? Bel dan 06-36099431 of stuur een mail naar puzzlemania2015@gmail.com

 

 

Bron: www.kanaalstreek.nl