Direct naar de inhoud.

FC Ter Apel ?96 en Gieten jagen op de tweede plaats van de vierde klasse D

TER APEL – Zondag staat de kraker tussen FC Ter Apel ’96 en Gieten op het programma. Dat zijn de twee clubs die uit gaan maken wie naast Stadskanaal mee gaat promoveren naar de derde klasse. Als het aan Patrick Bults ligt gaan de grensbewoners een klasse omhoog.

door Arie Weits

“Ik vind dat FC Ter Apel ’96 minimaal in de derde klasse hoort te spelen,”, vindt de linkeraanvaller. “Als je de accommodatie ziet, de grootte van het dorp en de jeugdspelers die er aan zitten te komen, dan horen wij niet in de vierde klasse. Tijdens de winterstop hebben wij oefenwedstrijden gewonnen van Valthermond, CEC en Titan. Dat is de top drie van de derde klasse.”

“Stadskanaal wordt natuurlijk gewoon kampioen dit jaar en wij moeten met Gieten uitvechten wie er tweede wordt”, vervolgt Bults. “Wij spelen thuis, dus ik vind dat wij moeten winnen. Rick Eikens, Roy Hooiveld en Daan Stam zijn bijna weer fit, dus dat ziet er ook goed uit. Voor ons is het zaak om achterin goed op te letten. Gieten scoort gemakkelijk en de ploeg is fysiek sterk. Wij moeten het hebben van ons creatieve middenveld en de snelheid voorin. Dat in combinatie met een degelijke achterhoede maakt ons sterk.”

Bults speelt dit seizoen voor het eerst bij de grensbewoners en kwam over van EEC. Hij groeide echter op bij TEVV. “Bij TEVV kwamen zoveel spelers van buiten dat ik niet meer aan spelen toe kwam. Samen met Jordi Siepe ben ik toen heel impulsief naar EEC gegaan. Leuke club met ontzettend aardige mensen. Ik ben er maar één seizoen geweest, omdat ik toch weer wat hoger wilde spelen. Maar het was beslist geen weggegooid seizoen. Ik ben bevriend met Thijs Over en die vroeg mij om bij FC Ter Apel ’96 te gaan spelen”, schetst de student aan het Drenthe College zijn loopbaan.

FC Ter Apel ’96 heeft in Henry Goeree, nu nog werkzaam bij Titan, de opvolger gevonden voor Rik Udema. “Van de spelersgroep had Rik nog wel mogen blijven”, is Bults eerlijk. “Het bestuur wilde echter graag een trainer die wat vaker op het sportpark is. Ik ken Goeree niet, maar ik hoor goede berichten over hem. Hij doet het bij Titan ook goed.”

Bron: www.kanaalstreek.nl