Direct naar de inhoud.

Fietscity Flip Stap voor stap leuke plannen uitwerken

 “Het gaat mooi. Steeds meer klanten uit de buurt weten ons te vinden. Niet alleen om een fiets of aanverwante accessoires te kopen, maar ook om een reparatie te laten uitvoeren.”

Dat zegt Flip de Jonge die eind april van start is gegaan met de speciaalzaak Fietscity Flip aan het Menistenplein in Stadskanaal. “We hebben inclusief de voorbereiding de eerste periode achter de rug. Er is in korte tijd veel geregeld. Het leek soms wel een achtbaan. We zijn goed gestart en nu druk bezig met het stap voor stap ontwikkelen van allerhande leuke plannen.”

“Zo werken we inmiddels ‘als enige in de regio’ bijvoorbeeld nauw samen met de importeur van Bafang, waardoor het mogelijk wordt om in onze werkplaats gewone fietsen om te bouwen tot elektrische fietsen”, vervolgt Flip. “Uniek. In goed onderling overleg is veel mogelijk. Mensen die een goede fiets in de schuur hebben staan, krijgen voor minimaal 499 euro de beschikking over een e-bike. Meestal is de klus binnen een dag geklaard. ‘s Morgens brengen en ‘s middags weer ophalen. We hebben een gedegen opleiding achter de rug en de vooruitzichten zijn hierin goed. Het ombouwen van een gewone fiets tot een e-bike is een fantastische kans voor iedereen met een gewone portemonnee.”

Binnenkort wordt in de winkel ook een touch-screen geplaatst. “In de showroom is niet voldoende ruimte om alle modellen te presenteren”, legt Flip uit die sinds kort wordt ondersteund door Alexander Roeters en onlangs een leuke order van Buurtzorg in de wacht heeft gesleept. De teams Stadskanaal de Venen Noord en Stadskanaal de Marke hebben namelijk een elektrische transportfiets van het merk Sparta besteld. De manden en de stevige sloten zijn aangeboden door Flip de Jonge.

Ook is Flip dealer geworden van het veelbelovende merk BSP uit Utrecht. “BSP staat voor fietsen volledig in Nederland gebouwd. Zeker iets om trots op te zijn. En voor een zeer schappelijke prijs. Vooral de zogenaamde ‘transportfietsen’ in damesuitvoering zijn tegenwoordig zeer geliefd.”

Iedere dinsdagavond stapt de ondernemer steevast op de mountainbike om een route met een lengte van veertien kilometer, soms twintig kilometer af te leggen. Niet alleen, maar samen met de leden van het vriendengroepje de Stofhappers. “Mountainbiken is een passie van ons. We vertrekken altijd ‘s avonds om zeven uur bij de winkel. De groep wordt steeds groter. De teller staat nu al op twintig personen. En er is nog plek.”

Paul Abrahams op