Direct naar de inhoud.

FIFA toernooi in centrum Stadskanaal

Pictures

Leuk! Stadskanaal | FIFA toernooi in centrum Stadskanaal

STADSKANAAL – De voetbalclubs SJS, Sportclub Stadskanaal, SPW, Alteveer, Onstwedder Boys, Buinerveen, Nieuw-Buinen en Valthermond doen zaterdag 25 maart mee aan het FIFA toernooi in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

In twee poules van vier teams wordt in het voormalige pand van Halfords aan het Menistenplein in Stadskanaal gestreden om een plek in de halve finale. De halve finale en de finale vinden aansluitend plaats in één van de zalen van de nabijgelegen servicebioscoop Smoky.

Het FIFA toernooi is de eerste activiteit van de drie ondernemers Jasper Stuut, Rick Lem en Roy Schulte die onder de noemer ‘Leuk! Stadskanaal’ wordt georganiseerd. “Vanzelfsprekend is publiek vanaf twee uur van harte welkom om langs te komen en om de deelnemende teams te ondersteunen”, vertelt Rick Lem. “We creëren een huiskamer en verder staan een hapje en een drankje klaar. De hapjes worden verzorgd door scholieren van PRO Stadskanaal. Entertainer Henk de Haan is ook aanwezig en hij zorgt altijd voor veel sfeer en gezelligheid. De oud-voetballer van FC Groningen en SC Veendam neemt in ieder geval de prijsuitreiking voor zijn rekening. Of hij zijn trompet ook meeneemt, is niet bekend.”

“Voor de halve finale en de finale wordt uitgeweken naar een bioscoopzaal”, vervolgt Jasper Stuut. “Op het grote witte doek kan iedereen vanuit een comfortabele stoel het spel goed volgen. Rond de klok van vijf uur is de prijsuitreiking. Voor de winnaar ligt een Playstation 4 klaar. Te gebruiken in de kantine van de voetbalvereniging.”

Open toernooi

Naast het besloten toernooi voor de acht voetbalverenigingen, wordt ook een open toernooi gehouden in het voormalige pand van Halfords. “Om twaalf uur wordt de eerste wedstrijd gespeeld”, weet Roy Schulte. “De deelname is gratis, maar belangstellenden moeten zich wel van te voren even aanmelden. De inschrijving sluit donderdagmiddag om vijf uur. ‘s Avonds vindt de loting plaats en vervolgens krijgt iedereen die zich heeft aangemeld in de loop van vrijdag een mail in de bus met het tijdstip van de wedstrijd. Het wordt een knock-out systeem. Als je hebt verloren, dan ben je uitgeschakeld. De winnaar gaat uiteindelijk met een game naar huis, die beschikbaar is gesteld door Intertoys.”

Aanmelden

Vind je het leuk om mee te doen aan het FIFA toernooi van Leuk! Stadskanaal dat zaterdagmiddag 25 maart wordt gehouden? Stuur dan uiterlijk donderdag 23 maart 17.00 uur een mail naar info@vandebond.nl

Vermeld in ieder geval je telefoonnummer en de naam van de FIFA club waarmee je het toernooi wilt spelen.