Direct naar de inhoud.

Fondsen maken het heden en toekomst van het G voetbal bij SJS mogelijk

STADSKANAAL – G voetbal is in verhouding tot het overige voetbal wat bij SJS wordt bedreven een dure en arbeidsintensieve aangelegenheid. Omdat het gebied waar de G voetballers heen moeten voor hun uitwedstrijden veel groter is en deze doelgroep doorgaands afhankelijk is van vervoer, lopen die kosten jaarlijks fors op.

G voetbal vraagt ook om meer en vooral ook deskundige begeleiding. Kun je met een gemiddeld jeugdelftal het soms wel af met een leider en paar ouders die rijden, bij het G voetbal gaat het om het meervoudige. Dat vraagt heel veel inspanning binnen de vereniging om dat allemaal op te brengen. Om dat te blijven stimuleren krijgt SJS de hulp van diverse fondsen. De stichting Wildervank Fonds, het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, het Fonds Gehandicaptensport, de gemeente Stadskanaal en het Sinnige Fonds dragen al een paar jaar bij aan de organisatie van het jaarlijkse toernooi dat steevast op de laatste zaterdag van augustus plaats vindt. Het Fonds Gehandicaptensport en de gemeente Stadskanaal stellen daarnaast een bedrag beschikbaar om de vervoerskosten te drukken. Met het Fonds Gehandicaptensport is daarnaast een project gestart waarbij de deskundigheid van het kader verder wordt ontwikkeld.

SJS beschikt momenteel over acht personen die leiding en training geven. Een aantal van hen is geschoold in het werken met de doelgroep. Naast het adviseren van de collega  G voetballeiders en -trainers zijn ze ook beschikbaar voor de overige jeugdleiders van SJS wanneer zij te maken krijgen met kinderen met gedragsproblematiek. Het project richt zich ook op de verdere uitbouw van het G voetbal bij SJS. Met steun van het fonds worden er het komend seizoen voetbalclinics georganiseerd op scholen voor speciaal onderwijs en instellingen voor mensen met een beperking. Op dit moment telt SJS ruim dertig G voetballers. Het streven is om dat verder uit te breiden en daarvoor het benodigde kader te werven en op te leiden.

Bron: www.kanaalstreek.nl