Direct naar de inhoud.

FOTOREPORTAGE | Giga Kangoeroedag brengt 470 kinderen op de been

STADSKANAAL – De eerste editie van de Giga Kangoeroedag heeft 470 kinderen op de been gebracht. Dat meldt een glunderende Nienke Laan van de korfbalvereniging Stadskanaal ’74.

door Paul Abrahams

Het is dinsdag een drukte van belang op het sportveld van de korfbalvereniging in de groene long van Stadskanaal nabij Noorderpoort. Leerlingen van de groepen één, twee en drie van basisscholen in Stadskanaal en Nieuw-Buinen vermaken zich met allerhande spelletjes om kennis te maken met de korfbalsport.

Zo’n vijftig, zestig vrijwilligers zijn in touw om het evenement in goede banen te leiden. Van medewerkers van de EHBO tot studenten van Noorderpoort.

“Een geweldige dag”, blikt Nienke terug. “Volgend jaar wordt weer een Kangoeroedag gehouden. Zeker weten. Hoe we aan de naam Kangoeroedag komen? De jongste leden van de korfbalbond heten Kangoeroes.”

Kinderen die het leuk vinden om de spelletjes te blijven spelen, kunnen zich laten aanmelden voor de Kangoeroeclub. De eerste bijeenkomst is komende maandagavond van 17.30 tot 18.30 uur bij het Noorderpoort.

De foto’s zijn gemaakt door Paul Abrahams.

Bron: www.kanaalstreek.nl