Direct naar de inhoud.

FOTOREPORTAGE | MusSAILkanaal zorgt voor gezellige drukte in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Max van den Berg, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, heeft vrijdagmiddag het evenement MusSAILkanaal officieel geopend.

door Paul Abrahams

Van den Berg had in opmaat naar de opening – samen met tientallen genodigden – een rondrit gemaakt in een historische bus en was vervolgens aan boord gestapt van de snikke (trekschuit) voor een tocht langs de meer dan honderd historische bedrijfsvaartuigen die in het centrum en in de jachthaven Spoordok zijn afgemeerd.

“Ik heb genoten van de verhalen onderweg. Van het dynamische bedrijvige verleden van deze regio. Wat fantastisch dat het gelukt is om de reünie van Het Historisch Bedrijfsvaartuig naar Musselkanaal te halen. Rotterdam zal jaloers zijn, dat kan bijna niet anders.”

Burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal vond het een eer dat de reünie dit jaar in Musselkanaal plaats vindt. “In 2015 worden in het kader van 250 jaar Het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie allerhande activiteiten gehouden. Samen vormen ze een parelsnoer. Maar MusSAILkanaal: dat is de absolute diamant.”

Zaterdag en zondag bruist het van de activiteiten in Musselkanaal. Het organisatiecomité verwacht mede door het mooie weer tienduizenden bezoekers.

NOS uitzending

Zelfs het NOS journaal besteedde vrijdagavond aandacht aan MusSAILkanaal. Dat zal zeer waarschijnlijk nog meer mensen op het idee brengen om dit weekend een bezoek te brengen aan Musselkanaal.

De reportage is te zien op: http://nos.nl/artikel/2049782-mussailkanaal-tientallen-historische-schepen-in-groningen.html

De foto’s zijn gemaakt door Paul Abrahams

Bron: www.kanaalstreek.nl