Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial

STADSKANAAL – Op zaterdag 29 augustus houdt vv SJS uit Stadskanaal voor de vierde achtereenvolgende keer een toernooi voor voetballers met een verstandelijke of lichamelijke beperking, het zogeheten G voetbal. Vanaf dit jaar heet het toernooi de Freddie Pranger Memorial, vernoemd naar de vorig jaar overleden G voetballer van SJS, Freddie Pranger.

Het is een internationaal toernooi. Van de 24 deelnemende teams komen er vijf uit Duitsland. De opening is om 10.15 uur en zal worden verricht door sportwethouder Peter Gelling en oud profvoetballer en entertainer Henk de Haan. De prominente Groninger zal later op de dag ook de prijzen uitreiken. Hij zal dit doen samen met vertegenwoordigers van de hoofdsponsoren en RTV Noord presentator Marcel Nieuwenweg. Streetband De Klinkers uit Winschoten zorgt de hele dag voor de muzikale omlijsting.

G Voetbal een belangrijke peiler voor SJS

SJS heeft ruim dertig G voetballers in de leeftijd van zes tot ongeveer 40 jaar. Een team van negen vrijwilligers, bestaande uit trainers, leiders en een coördinator begeleidt hen. G voetballers doen wekelijks mee aan de competitie van de KNVB en worden geregeld uitgenodigd voor deelname aan toernooien of andere activiteiten. Dat vraagt om veel inzet en de kosten lopen daarbij ook nog eens fors op. SJS heeft het er graag voor over. De vereniging ziet haar inspanning voor het G voetbal als een logisch gevolg van datgene waar het voor staat: een familieclub waar voor iedereen plaats moet zijn. Het jaarlijkse hoogtepunt is het G voetbaltoernooi op de laatste zaterdag van augustus. De KNVB geeft SJS die dag graag permissie om alle wedstrijden op te schuiven. Dat moet ook wel want er zijn veel handen nodig om alles in goede banen te leiden. Alleen het eerste speelt thuis voor de KNVB beker (SJS – TWEDO aanvang 18.00 uur) maar dat is dan weer een mooi onderdeel van de toernooidag die tevens de start van het seizoen in luidt.

Programma 29 augustus

10.15 uur opening m.m.v. wethouder Peter Gelling, Henk de Haan en Bert Drenthe

10.45 uur gezamenlijke warming-up o.l.v. Henk de Haan en de SJS 1 selectie en staf

11.15 uur wedstrijden, penaltybokaal, peeremderin en foto-shoots

14.15 uur prijsuitreiking jeugd m.m.v. Henk de Haan, RTV Noord presentator Marcel Nieuwenweg en vertegenwoordigers van de hoofdsponsoren

16.15 uur prijsuitreiking m.m.v. Henk de Haan, RTV Noord presentator Marcel Nieuwenweg en SJS medeoprichter en oudste lid Albert Stevens

Bron: www.kanaalstreek.nl