Direct naar de inhoud.

Frouktje de Graaf-Luis is zeventig jaar lid van Vrouwen van Nu in Stadskanaal

NIEUWEDIEP/STADSKANAAL – Tijdens de jaarvergadering van de afdeling Stadskanaal van Vrouwen van Nu zijn gisteravond verschillende trouwe leden in de schijnwerpers gezet.

door Paul Abrahams

De dames G.L. van der Veen en F. Veltman-ten Kate werden gehuldigd omdat ze 25 jaar lid zijn en het viertal Z. Akkerma-Wiltjer, R. van der Laan-Meijer, A. Kruit-Hollander en W. Stikfort-Oost werd veertig jaar geleden als lid ingeschreven. Mevrouw S. Kremer-Rubingh is een halve eeuw lid van de vrouwenvereniging.

Mevrouw Frouktje de Graaf-Luis was vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig. Bijzonder is dat de 96-jarige inwoonster van Nieuwediep (op 1 maart viert ze haar 97ste verjaardag) al zeventig jaar lid is van de vrouwenvereniging. Maandagmiddag kreeg ze thuis een boeket bloemen aangeboden door een delegatie van het bestuur van Vrouwen van Nu.

Frouktje de Graaf-Luis – ze is eerder al gehuldigd toen ze respectievelijk 25, 40, 50 en 60 jaar lid was van de vrouwenvereniging – werd direct na de oorlog lid. Dan kon niet eerder, omdat de vereniging door de Duitse bezetter ontbonden was. In de afgelopen zeven decennia was ze erg betrokken bij Vrouwen van Nu (voorheen de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen). Ze vervulde bestuursfuncties en was vrijwel altijd aanwezig tijdens de georganiseerde bijeenkomsten.

Het aantal leden van de afdeling Stadskanaal van Vrouwen van Nu is overigens weer gestegen tot boven de honderd. Vooral de laatste tijd hebben veel vrouwen zich aangemeld. In de periode september tot en met mei vinden op elke derde dinsdag van de maand activiteiten plaats in Zaal Hoekzema in Stadskanaal.

Bron: www.kanaalstreek.nl