Direct naar de inhoud.

Gebroken hart voor eenzame gans in Stadskanaal

STADSKANAAL – Goed nieuws voor een gans die verblijft in de kinderboerderij aan de Hollandselaan in Stadskanaal. Het dier wordt binnenkort overgeplaatst naar ganzenopvang Akka in Erica, waar het gansje weer gezelschap krijgt van zijn soortgenoten. Dat meldt buurtbewoonster Anne van Lith.

door Paul Abrahams

“Ruim drie jaar geleden ontstond tussen één van de schapen en een mooie witte gans een hele bijzondere vriendschapsrelatie, waar het betreffende schaap in eerste instantie niet zoveel van begreep”, vertelt Anne. “De gans liet zich hierdoor echter totaal niet van de wijs brengen en week niet van de zijde van het twijfelende schaap.

Als geïnteresseerde ontging het mij niet dat de nieuwe vriendschap zich ontwikkelde en het schaap uiteindelijk echt gewend raakte aan de aanhankelijke gans. Daar waar schaapje ging, ging gansje. En zo hadden ze drie mooie jaren. Gansje stond tussen alle andere schapen als deze hooi moesten eten. Hij wachtte dan geduldig tot ‘zijn’ schaap klaar was met eten en als het weet het toeliet dan lagen ze samen heerlijk in zon.

Onlangs sloeg het noodlot toe. Alle schapen van de kinderboerderij zijn weggehaald, naar verluidt omdat er sprake zou zijn van schurft. Sinds die tijd schreeuwt de eenzame gans de hele boerderij en omgeving bij elkaar van ellende. Er zijn inmiddels andere dieren bijgezet, maar zijn maatje is er niet bij en hij is ontroostbaar. Zijn hart is gebroken. Gelukkig is nu eindelijk een oplossing gevonden.”

Bron: www.kanaalstreek.nl