Direct naar de inhoud.

Gedeputeerde Brouns opent bedrijfsschool Witec fijnmechanische techniek

Gedeputeerde Brouns opent bedrijfsschool Witec fijnmechanische techniek in Stadskanaal

door Paul Abrahams

“De maakindustrie in het noorden van het land heeft toekomst. Het is goed om mensen die (langdurig) thuis zitten een perspectief te geven. Een kans op een betere toekomst. Belangrijk daarbij is om aan te geven wat ze wel kunnen.”

De ‘kansrijke leerweg’ garandeert met haar project partners 100 banen in de komende drie jaar. Door dit project van vier miljoen euro worden meerdere bedrijfsscholen geopend voor kansrijke beroepen. De bedrijfsschool van Witec is de tweede bedrijfsschool die vanuit ‘de Kansrijke leerweg’ wordt geopend in de provincie Groningen .

Dit project waarbij twee miljoen euro in gebracht wordt door de bedrijven en twee miljoen euro vanuit de provincie kent een goede start en binnen zes maanden zijn de eerste kandidaten al opgeleid en uitgestroomd naar werk.

Witec fijnmechanische techniek is onlangs verhuisd van Ter Apel naar het voormalige pand van meubelfabriek Schuitema aan de Ambachtsstraat in Stadskanaal. “Het bedrijf groeit als kool”, vertelt directeur Eric Vos. “De teller  staat op 75 medewerkers en de orders blijven binnenstromen. Op dit moment wordt nieuwe kantoorruimte tegen de gevel van het pand gebouwd. Het is de bedoeling dat het kantorencomplex in mei/juni officieel in gebruik wordt genomen.

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams op