Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal is zeer ontstemd

Gemeente Stadskanaal is zeer ontstemd na uitspraak Raad van State over besluit 45 windmolens

STADSKANAAL – Vandaag bepaalde de Raad van State dat de bouw van 45 windmolens in de Veenkoloniën definitief door kan gaan.

Wethouder Jan Bessembinders: “Wij zijn zeer ontstemd en teleurgesteld over de uitspraak van de Raad van State over de bouw van 45 windmolens. De gemeente Stadskanaal is niet tegen windenergie, integendeel. Stadskanaal werkt duurzaam is niet voor niets ons motto. Waar wij tegen zijn, zijn de locaties, de hoeveelheid en de letterlijke grootte van de windturbines die de provincie Drenthe hiervoor heeft bedacht. Alle molens pal tegen de Groningse provinciegrens aan en pal bij bebouwing, onze woonwijken.”

Er rest ons weinig anders dan kijken naar compensatie voor omgevings-/gebiedsversterkende maatregelen. Concreet: we proberen revenuen te krijgen om iets te doen voor de woon-, werk- en leefklimaat voor onze inwoners”, aldus Bessembinders.

Jan Bessembinders: “Wij zijn vóór het winnen van duurzame energie, zoals windenergie en zonne-energie. Met name de voor de laatste vorm, de zon, zien wij zelf een grote toekomst weggelegd. Niet voor niets zijn er in de gemeente twee zonneparken in ontwikkeling.”

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams op