Direct naar de inhoud.

Go Sports houdt ?Special Edition? in het kader van 250/400

STADSKANAAL – Vrijdag 19 juni vindt in het centrum van Stadskanaal een ‘Special Edition’ van ‘Go Sports’ plaats.

In het kader van het jubileumjaar 250/400 is de organisatie van Go Sports door Stichting 250/400 benaderd om ook dit jaar het sport- en spelevenement te organiseren. Aan deze editie mogen alle scholen in de omgeving van de Semslinie deelnemen.

Het Stadskanaal

Om aan te sluiten bij het jubileumjaar 250/400 verplaatst Go Sports voor een keer richting het Stadskanaal, waar plaatselijke (sport)verenigingen wateractiviteiten gaan organiseren. Een aantal pleinen komen hierdoor te vervallen, maar er komen ook weer nieuwe pleinen bij waaronder de Beneluxlaan, de Europalaan en een deel van de Hoofdstraat. Leerlingen kunnen van 10:00 uur tot 15:00 uur op zes pleinen uiteenlopende activiteiten zien, horen en uitproberen.

Vernieuwende activiteiten

Net als voorgaande edities van Go Sports zullen er ook dit jaar op het gebied van sport en cultuur vernieuwende activiteiten aanwezig zijn, zoals pumptrack. Pumptrack is een afwisselend parcours met heuvels en bochten voor onder andere fietsers. Het parcours is vergelijkbaar met een BMX fietscrossbaan. Bij pumptrack is het de bedoeling het parcours af te leggen door op de fiets het lichaam op en neer te bewegen, ook wel ‘pumpen’ genoemd. Een flinke workout. In Nederland is pumptrack nog relatief onbekend, maar wereldwijd is het een grote hype aan het worden.

Vrijwilligers

Aan het sport- en cultuurevenement helpen tientallen plaatselijke (sport)verenigingen, vrijwilligers en mbo-studenten mee. Zij geven demonstraties, begeleiden de leerlingen bij de diverse activiteiten, regelen het verkeer en bieden ondersteuning bij het op- en afbouwen van de pleinen. “Zonder hun inzet is het onmogelijk om van Go Sports iedere keer weer een groot spektakel te maken,” aldus Go Sports-voorzitter Marcel Leegte.

Bron: www.kanaalstreek.nl