Direct naar de inhoud.

Goed voorbereid op weg met Toyota Louwman in Stadskanaal

STADSKANAAL – Met de zomer in aantocht, maken we weer volop vakantieplannen. De één blijft in Nederland, de ander trekt erop uit naar Frankrijk. Welke richting je ook kiest, het is belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan, weet Jaap Travaille van Toyota Louwman in Stadskanaal.

In het servicepunt aan de Veenstraat worden de winterbanden alweer verwisseld voor de zomerbanden. Toyota rijders weten hun weg naar de dealer goed te vinden. “We staan bekend om een kwalitatief goede service. Onze monteurs krijgen jaarlijks trainingen over de nieuwste technieken op het gebied van Toyota”, aldus Travaille.

Hij wijst erop dat zonnig weer samenvalt met een hoop kilometers. En wie een hoop kilometers maakt, weet dat een goede voorbereiding het halve werk is. “Zeker als je naar het buitenland gaat, is het verstandig je auto eerst goed te laten controleren.”

Zo kunnen er problemen ontstaan met de airco. “Bacteriën in het systeem zorgen ervoor dat de airco flink kan gaan stinken. Bovendien wil je onderweg niet tot de conclusie komen er geen motorvloeistof meer in het reservoir zit.” Verder wijst Travaille op een goede bandenspanning. “Houd deze in de gaten. Als je bepakt en bezakt op vakantie gaat, krijgt je auto meer gewicht. Is de bandenspanning niet goed, dan kan de auto in panieksituaties anders reageren. Denk verder aan onnodig extra brandstofverbruik.”

Om het hun rijders makkelijk te maken, biedt Toyota de Euro Car Service aan. Een stukje zekerheid dat 24/7 recht op hulp bij pech onderweg biedt. Ook in het buitenland. Speciale service van Toyota Louwman, is de Zorgeloos Rijplezierkaart. Deze kaart staat garant voor een gratis zomer- en winterinspectie, APK, vervanging van de lichten en korting op veel accessoires. “Geen overbodige luxe”, vindt Travaille. “Een weekje weg is leuk. Het laatste wat je wilt, is stil komen te staan.”

Bron: www.kanaalstreek.nl