Direct naar de inhoud.

Greep in de kassa; medewerkster Op=Op Voordeelshop gewond

 

STADSKANAAL – De schrik zit er goed in bij de medewerkers van Op=Op Voordeelshop in Stadskanaal. Daarnaast kookt het bloed in de aderen. Dinsdagmiddag een paar minuten voor sluitingstijd is een greep in de kassa gedaan, nadat een medewerkster is verwond.

door Paul Abrahams

Wat is er gebeurd? “Een donker getinte man koopt om vijf minuten voor zes een plastic tas, maar legt te weinig geld op de toonbank”, vertelt de bedrijfsleider. “Als ik daar iets van zeg, rent ie weg. Bij de uitgang gooit hij met alle kracht een kaartenstandaard tegen een medewerkster die bezig is om de spullen van buiten naar binnen te brengen. Het gevolg: een flinke hoofdwond, veel bloed en een medewerkster die helemaal over de toeren is. Ik heb haar in het kantoor gekalmeerd en we hebben het bloed gestelpt. In die minuut zijn drie mannen binnengekomen en hebben een greep in de kassalade gedaan. Daarbij is een flink bedrag buitgemaakt.”

De bedrijfsleider zag het gebeuren op de camerabeelden en heeft de achtervolging ingezet. “Een ondernemer tegenover ons heeft gezegd welke kant ze zijn opgelopen. Ik ben binnendoor gelopen en ben ze letterlijk tegen het lijf gelopen. Na de bodycheck met één van de daders ben ik gevallen. Daarna ben ik ze uit het oog verloren. Verderop stond een politiewagen, ik ben daarheen gerend en de agent heeft assistentie opgeroepen. Met vier man – verdeeld in twee groepen van twee man – zijn we op zoek gegaan naar de daders. Helaas spoorloos verdwenen.”

Wat de bedrijfsleider (en de eigenaar) van Op=Op Voordeelshop vooral stoort is dat daarna nagenoeg geen actie is ondernomen door de politie. “We hebben aangegeven dat de beelden met de daders beschikbaar zijn, maar die zijn pas een dag later opgehaald door de wijkagent, woensdag om 16.00 uur. Er is kostbare tijd verloren gegaan. Zelf heb ik pas voor donderdagmorgen een afspraak kunnen maken op het politiebureau om aangifte kunnen doen van diefstal en mijn gewonde collega kon pas om 13.00 uur terecht om aangifte te doen van mishandeling.”