Direct naar de inhoud.

Groep vijf van Runners Stadskanaal is trots op Sieko Freuling

STADSKANAAL – Sieko Freuling is afgelopen vrijdag 75 jaar jaar geworden. Reden genoeg voor de leden van trainingsgroep vijf van Runners Stadskanaal om de inwoner van Stadskanaal eens flink in de schijnwerpers te plaatsen.

door Paul Abrahams

Na afloop van de training werd de krasse knar bedolven onder prachtige cadeau’s. Zo kreeg hij onder meer een bijzonder loopshirt aangeboden en ook werd hij benoemd tot erelid van groep vijf van de Runners Stadskanaal.

“Het is maar goed dat Sieko geen lid is van de whatsapp groep”, vertelt trainingsmaatje Arie den Boer uit Borger. “Daardoor was het allemaal wat eenvoudiger om de huldiging voor te bereiden. Hij had dan ook helemaal niets in de gaten.”

In opmaat naar het uitreiken van de geschenken werd veelvuldig de loftrompet gestoken. “Je bent voor ons het voorbeeld tijdens onze trainingen. Je stimuleert en motiveert ons. Jouw tempo, als diesel, dwingt diep respect af. Je slaat geen training over, moppert niet en altijd goed gemutst! Een motiverend woord voor een achterblijver. Een betere trainingsmaat kunnen wij ons niet wensen.”

Sieko – hij is na Herman Vriendts het op één na oudste lid – trekt gemiddeld drie keer per week de loopschoenen aan. “Ik train twee keer per week bij de club en één keer voor mezelf in het weekend”, vertelt de Knoalster die sinds 2000 lid is van Runners Stadskanaal. “Daarnaast doe ik aan zo’n twintig wedstrijden per jaar mee. Ik probeer de tien kilometer nog steeds onder de 55 minuten te lopen. Ik ben een aantal maanden uit de running geweest vanwege een blessure, maar ik heb nu nergens meer last van. Ik voel me hartstikke fit. Dat komt ook omdat ik altijd veel aan sport heb gedaan.”

 

 

Bron: www.kanaalstreek.nl