Direct naar de inhoud.

HCSO Jongens B overtuigend kampioen tweede klasse

STADSKANAAL – Afgelopen zaterdag is het jongens B-team van hockeyclub HCSO uit Stadskanaal overtuigend kampioen geworden van de noordelijke competitie in de tweede klasse.

Een bijzondere prestatie, want het team bestaat voor meer dan de helft uit C- en D-spelers en maakte dit seizoen haar debuut in de B-competitie.

In deze competitie moesten de jongens het opnemen tegen hockeyteams uit onder meer Groningen, Haren en Sneek. Met name de Friezen waren erg sterk, maar de jongens uit Stadskanaal wisten uiteindelijk toch een voorsprong op te bouwen. Afgelopen zaterdag kwam Sneek op bezoek voor een laatste krachtmeting en ook deze werd, met wat moeite, in het voordeel van Stadskanaal beslist.

Aanvoerder Bas Riksen vertelt: “We zijn een hecht team en we helpen elkaar waar dat nodig is. We spelen best vaak tegen jongens die groter zijn en technisch beter hockeyen, maar onze kracht komt uit de goede sfeer en de motivatie om samen te winnen.”

Vanaf een zonnig terras werd de wedstrijd gevolgd door een groot en enthousiast publiek. HCSO scoorde binnen 5 minuten, maar Sneek gaf zich niet zo makkelijk gewonnen. In de loop van de eerste helft wist Stadskanaal er nog een puntje uit te persen, maar vlak voor rust kwam Sneek terug en werd het 2-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Beide teams hadden de cirkel voor het doel dichtgezet en door de warmte lukte het nauwelijks meer om te counteren. Maar Sneek werd verslagen en het kampioenschap definitief bevestigd.

Het kampioenschap werd meteen groots gevierd. Rookbommen werden afgestoken en de beide coaches kregen een champagnedouche. Na het uitreiken van een enorme beker en medailles, was het tijd voor pannenkoeken die ter beschikking werden gesteld door de sponsor van het team: Speel- en Pannenkoekboerderij De Deugniet uit Borger.

Volgende week sluiten de jongens het seizoen definitief af met een nationaal B-toernooi in Veenendaal. Bas Riksen: “Dat wordt een groot feest. We slapen samen in een grote tent en overdag spelen we tegen teams uit het hele land.”

Bron: www.kanaalstreek.nl