Direct naar de inhoud.

Henk en Willy Glazenburg stoppen met Livingstone Meubelen

Henk en Willy Glazenburg stoppen met Livingstone Meubelen in Stadskanaal

STADSKANAAL – Henk en Willy Glazenburg stoppen aan het einde van dit jaar met de speciaalzaak Livingstone Meubelen in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

Het aflopende huurcontract wordt niet verlengd en in de komende maanden wordt de werkelijk prachtige collectie banken, stoelen, tafels, kasten en aanverwante accessoires met 50 tot minimaal 25 procent korting verkocht.

“Het was geen gemakkelijke beslissing”, benadrukt Henk. “We zijn beslist niet over één nacht ijs gegaan, want we verkopen sinds 1982 meubelen. Toch zijn we toe aan een nieuwe stap. We borrelen van de energie, we zijn te ondernemend om stil te zitten. Het is nog te vroeg om te vertellen wat we gaan doen, maar de plannen die we hebben uitgewerkt kunnen alleen worden uitgevoerd als we een punt zetten achter Livingstone Meubelen.”

Na de militaire dienst werkte Henk vier jaar als vertegenwoordiger in de meubelbranche. Daarna ging een gekoesterde wens in vervulling. Bij de Buinersluis in Stadskanaal werd de winkel Noorder Occasion Meubelen geopend. We verkochten gebruikte meubelen en restantpartijen. Klanten lagen soms voor de deur te slapen, omdat ze bang waren om achter het net te vissen.”

“Vervolgens zijn we verhuisd naar de huidige locatie op de hoek Hoofdstraat en Beneluxlaan. We hebben de naam gewijzigd in Kompack Meubelen. Onze grote kracht was dat klanten bij ons terecht konden voor een complete inrichting tegen een messcherpe prijs. We hebben mede door de meubelbeurzen in Zuidlaren en Groningen mee te draaien heel veel inwoners van de Kanaalstreek en ruime omstreken over de vloer gehad.”

Halverwege de jaren negentig is een nieuwe koers ingeslagen met Livingstone Meubelen. Mooie oude Chinese kasten, prachtige teakhouten tafels, comfortabele banken en accessoires worden verkocht. Sinds enkele jaren wordt ook intensief samengewerkt met Interieur & Styling Willemijn aan de Hoofdstraat 65 in Stadskanaal, waarmee complete interieurs worden verzorgd. Van Delfzijl tot aan Zwolle, inclusief opstelling- en kleuradviezen.

“Wij kunnen en durven nu gelukkig nog te stoppen, om zodoende weer ruimte vrij te krijgen voor iets nieuws.”