Direct naar de inhoud.

Himalaya Yoga Stadskanaal: kennis van Adem

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND – Je zou kunnen denken als je nooit een acute hyperventilatie-aanval hebt gehad, je adem op orde is. Helaas is dit niet waar. Je kunt de hele dag te veel ademen (en dus chronische hyperventilatie hebben) zonder dat je dit weet!

Daarnaast kun je last hebben van aanhoudende dagelijkse stress (werkgerelateerd of in de relatiesfeer). Vaak begint het met klachten die iedereen wel heeft: hoofdpijn, neerslachtigheid, verkoudheid. Maar deze klachten lijken niet echt te verdwijnen, bijvoorbeeld een hoest die niet weggaat of een voorhoofdsholteontsteking die steeds terugkeert. Of er komen klachten bij. Vervolgens wordt je lichaam op je meest zwakke plek getroffen, voor de één kan dit zijn darmen zijn, voor de ander de rug en weer een ander ontwikkelt slaap-apneu. Nu kun je kort durende oplossingen vinden zodat je je tijdelijk iets beter voelt, zoals een weekendje weg, of een dagje naar het strand. Maar dit zal niet van zelf leiden tot een gezond ademvolume.

Wat kan ik er aan doen?

Bij Himalaya Yoga Stadskanaal kun je én de adem aanpakken én beter leren omgaan met stress. Dit doen we door je (basis) gezondheid te herstellen. De manier waarop is erg persoonlijk.Je kunt wekelijkse Hatha Yogalessen volgen (voor kinderen is er Yoga voor Kidz),enzo op een geleidelijke manier meer bewust worden van je adempatronen en deze leren aan te passen. Maar je kunt ook een intensiever traject volgen, waarbij het resultaat sneller zichtbaar zal zijn, namelijk de Ademcoaching. Om beter te leren omgaan met stress is zowel Ademcoaching als Mindfulnesstraining een mogelijkheid. Bij de Ademcoaching krijg je training op maat, bij de Mindfulnesstraining in (kleine) groepen is er veel herkenning en kun je elkaar versterken.

Je kunt vrijblijvend een gratis intake aanvragen van 1 uur, waarbij jouw specifieke klachten en wensen in kaart worden gebrachten waarbij je een advies op maat krijgt.

Meer informatie vind je op www.himalayayogastadskanaal.nl of bel: 06-51756705

Bron: www.kanaalstreek.nl