Direct naar de inhoud.

Ingrijpende verbouwing Profile Lennard Kalk in Stadskanaal

 

STADSKANAAL – De winkel van Profile Lennard Kalk wordt ingrijpend verbouwd. Dat meldt Lennard Kalk die de speciaalzaak aan de Hoofdstraat 18 in Stadskanaal sinds eind 2015 runt.

door Paul Abrahams

Daarvoor was hij twintig jaar in loondienst van Profile Addens.

“Ik heb tot dusverre nog geen seconde spijt gehad van het besluit om de winkel over te nemen”, vertelt de enthousiaste ervaren ondernemer die dit jaar een kwart eeuw in de fietsenbranche werkzaam is. “We hebben een goed jaar achter de rug en daarom kunnen we een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan.”

“Eind januari gaat de winkel op de schop”, vervolgt Lennard. “De tekening is klaar en het contract met de aannemer is getekend. Ik kan niet wachten om te kunnen beginnen. De beschikbare ruimte wordt opnieuw ingericht, waardoor het assortiment beter kan worden gepresenteerd en de werkplaats krijgt een andere plek. Verder wordt een nieuwe etalage geplaatst – een heuse blikvanger – en ook het magazijn krijgt een flinke opknapbeurt. De winkel en de werkplaats blijven tijdens de verbouwing open, maar vanzelfsprekend doen we er van alles om de tijdelijke overlast zoveel mogelijk te beperken voor de klanten. In maart moet de klus geklaard zijn. Voor de start van het seizoen kunnen de klanten dan terecht in een prachtig verbouwde winkel.”

De fietsenspeciaalzaak krijgt niet allen een volledige metamorfose, ook het assortiment wordt verder uitgebreid. “We verkopen nu allerhande soorten fietsen – van stadsfietsen tot sportieve fietsen en van elektrische fietsen tot kinderfietsen – van bekende merken als onder (veel) meer Batavus, Sparta en Cortina, maar daar worden nog drie bekende merken aan toegevoegd: Victoria, Qwic en Merida.”