Direct naar de inhoud.

Inzameling Bruna Stadskanaal van ?vergeten? kinderboeken voor Het Vergeten Kind

STADSKANAAL – Bruna Stadskanaal komt in actie voor Het Vergeten Kind en vraagt daarbij de hulp van het publiek.

Vanaf maandag 8 juni houdt de boekhandel een inzameling van tweedehands kinderboeken om kinderen in vaak sobere opvangcentra in Nederland de kans te geven ook te kunnen lezen. Het Vergeten Kind, dat zich ten doel stelt de leefomgeving van die naar schatting 33.000 kinderen te verbeteren, gaat de boeken verspreiden over de centra.

De actie heeft de naam ‘Vergeten boeken voor vergeten kinderen’ meegekregen. Rob Visschedijk van Bruna Stadskanaal : “Ik roep iedereen op om een steentje bij te dragen, want deze kinderen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Je doet echt iets goeds door je kinderboeken in te komen leveren. Die staan vaak te ‘verstoffen’ terwijl de kinderen in de opvang ze hard nodig hebben. Door te lezen kunnen ze voor even ontsnappen aan hun dagelijkse situatie.”

Klanten hebben twee weken, tot en met zondag 21 juni, om de kinderboeken in te leveren. Vanuit de winkel worden ze centraal verzameld door het hoofdkantoor van Bruna, dat de logistieke operatie sponsort.

“Kinderen hebben het nodig te kunnen spelen en bewegen en kunnen door te lezen ontspannen, “ zegt Fred Zeegers, Algemeen Directeur van Bruna. “Uit mijn gesprekken met vertegenwoordigers van Het Vergeten Kind, die er hard aan werken kinderen zoveel mogelijk kind te laten zijn in moeilijke omstandigheden, is gebleken dat boeken nauwelijks beschikbaar zijn in de opvangcentra. Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dus willen wij daarbij helpen.”

Het Vergeten Kind komt voort uit de Guusje Nederhorst Foundation. De organisatie spant zich in kinderen in de opvang een betere leefomgeving te geven en biedt vrolijke activiteiten en evenementen waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn. Daarnaast neemt Het Vergeten Kind initiatieven om de situatie van deze kinderen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek.

Bruna Stadskanaal is gevestigd aan Europaplein 4 in Stadskanaal.

Bron: www.kanaalstreek.nl