Direct naar de inhoud.

Iwan Kamminga wint eerste lustrum internationale ultraRun van Gieten 50 kilometer

GIETEN – Het eerste lustrum van de internationale  ultraRun van Gieten 50 kilometer is zaterdag gewonnen door Iwan Kamminga. De atleet uit Nieuwe Pekela liep de twee rondes van 25 kilometer in een tijd van drie uur, zeven minuten en vier seconden. Ralf Preibisch uit Halsteren legde beslag op de tweede plaats (3.20.57) en Jos Lempers uit Landgraaf sleepte de derde prijs in de wacht (3.55.26).

Lydia Doornbos uit Appingedam was de snelste atlete op de 50 kilometer. Zij liep na vier uur, één minuut en 24 seconden over de finishmat. Monika Hille uit Almere (4.33.52) en Ina Oortwijn uit Annerveenschekanaal (4.51.06) gingen met de tweede en de derde prijs naar huis.

Jeroen Veldhuis uit Amsterdam mag zich een jaar lang noordelijk kampioen 25 kilometer noemen. Hij raffelde het parcours af in een winnende tijd van een uur, 24 minuten en 30 seconden. Jan Venhuizen uit Smilde (1.31.37) en Jan Albert Veenema uit Sneek (1.34.18) kwamen als tweede en als derde loper over de eindstreep.

De vrouwenwedstrijd open noordelijk kampioenschap 25 kilometer werd een prooi voor Brigitte Ypma uit Wildervank (1.57.40). De voorsprong op Anna Siebenga uit Gasselte en Linda Wilken uit Stadskanaal was respectievelijk 1.42 minuut en 2.17 minuten.

De wedstrijd over tien kilometer – de vierde wedstrijd van het loopcircuit Rabocup Assen Noord-Drenthe – is gewonnen door Freek Hoolsema. Hij finishte in 33 minuten en 49 minuten. Alwin Heijting uit Nieuw-Amsterdam (34.26) en Joost Hindriks uit Schoonebeek (34.57) eindigden op de tweede en de derde plaats.

De vrouwenwedstrijd was ongekend spannend. Bertha Bruggenkamp uit Smilde was uiteindelijk de snelste vrouw (40.22). Haar voorsprong op Sanne Tamminga uit Groningen en Theresia Bijl uit Stadskanaal was twaalf en vijftien tellen.

Op de afstand 5000 meter was de Assenaar Tom Hendrikse de snelste man. Hij noteerde een tijd van vijftien minuten en 44 seconden. Ruard Smeenge uit Deurze (15.58) en Geale Simon Postma uit Kollum (16.32) werden twee en drie. Yasmin Hillebrink uit Groningen won de vrouwenwedstrijd (16.29). Het zilver en het brons waren voor Sabine Spreen uit Rolde (19.12) en Marleen Popken uit Exloo (20.13).

Uitslagen handbikers 25 kilometer:  1. Jan Westra uit Groningen, 2. Gijsjan Hooijer uit Emmen, 3. Sven Romkes uit Assen;  Uitslagen handbikers 50 kilometer: 1. Freek Strijker uit Emmen, 2. Wybe Kloppenburg uit Kollumerpomp, 3. Gerard Hindriksen uit Wijster.

Tijdens de negende editie van de Run van Gieten is ook gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. De titel werd gewonnen door OBS Gieten. Samenwerkingsschool Oostermoer uit Gieterveen en OBS Bonnen uit Gieten zijn tweede en derde geworden.

Alle uitslagen zijn te lezen op www.runvangieten.nl

De foto’s zijn gemaakt door Jeanet Jager uit Gieten.

Bron: www.kanaalstreek.nl