Direct naar de inhoud.

Jan-Willem van de Kolk uit Stadskanaal lijstduwer PvdA

STADSKANAAL – Op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid voor de Tweede Kamerverkiezingen prijken opvallende namen. Maar liefst vier van de top tien kandidaten hebben Groninger wortels.

Dat zijn Sharon Dijksma, Attje Kuiken, Henk Nijboer en William Moorlag. Maar de sociaal-democraten hebben ook prominente regionale lijstduwers in huis.

Zo treft de kiezer de naam van Jan-Willem van de Kolk op het stembiljet. De Knoalster en huidige wethouder van de gemeente Bedum is één van de kandidaten waar de kiezers hun stem op uit kunnen brengen. “Het is eervol. Ik sta lijstduwer omdat ik ervan overtuigd ben dat Groningen en Nederland gebaat zijn bij een sterke Partij van de Arbeid. De PvdA staat voor verbinding. Eerlijke kansen voor iedereen. Ik houd er stille hoop op dat de Partij van de Arbeid weer sterk wordt. Daar zijn we met z’n allen gebaat.”

Van de Kolk heeft geen idee hoeveel kiezers hij trekt. Als lokale lijsttrekker maakte hij tot twee keren toe zijn partij veruit de grootste in de gemeente Stadskanaal. “Het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen kiezen voor de PvdA. Maar, eerlijk gezegd, het stimuleert me wel als kiezers mijn vakje rood maken. Ik zal mijn invloed voor de regio en onze inwoners dan maximaal benutten”, aldus lijstduwer Van de Kolk.