Direct naar de inhoud.

Jerkbait winnaar Groninger Schoolbandbattle

STADSKANAAL – De uit Stadskanaal afkomstige oldschool hardrock band Jerkbait is vrijdagavond de winnaar geworden van de eerste editie van de Groninger schoolbandbattle.

In een goed gevulde zaal van muziekcomplex MON overtuigde de band net iets meer dan medefinalist Ocean Motion. Beide bands zijn afkomstig uit Stadskanaal en hebben een band met het Ubbo Emmius College in Stadskanaal.

De uit muzikanten en journalisten bestaande jury was aangenaam verrast dat beide bands ten opzichte van de voorronde beter voor de dag kwamen qua presentatie en muzikaliteit. Beide finalisten spelen geheel verschillende stijlen. Jerkbait speelt harde rockmuziek terwijl Ocean Motion vrolijke popmuziek maakt. De voorkeur van de jury ging naar Jerkbait omdat deze band muzikaal een stuk verder is dan Ocean Motion. De jury prees overigens de kwaliteit van de eigen liedjes van deze laatste band.

Jerkbait kreeg voor de winst een gitaar als wisselbokaal aangeboden. Daarnaast wint de groep opnametijd in de studio van muziekcomplex MON. Directeur Ruud de Vries en medeorganisator/presentator Erik Mast hebben al besloten de Schoolbandbattle volgend jaar een vervolg te geven.

Bron: www.kanaalstreek.nl