Direct naar de inhoud.

Kleurrijke looproute door het centrum van Stadskanaal

DSC_1534-e1470746170318

STADSKANAAL – Enkele ondernemers aan het Menistenplein in Stadskanaal zijn samen met de gemeente Stadskanaal en met de vastgoedeigenaars druk bezig met het ontwikkelen van plannen om het plein een ingrijpende facelift te geven.

door Paul Abrahams

Hoog op het wensenlijstje van de ondernemers staat – zoals eerder gemeld in deze krant – de aanleg van een gezellig terras voor de panden van Vishandel Boels en Kwalitaria Menistenplein.

In opmaat naar het uitwerken van de plannen zijn op het plein inmiddels vier houten stevige ‘ezels’ geplaatst. Op de standaards zijn foto’s van oud Stadskanaal te zien. “De ezels van robuust Douglas hout met een hoogte van twee meter zijn gemaakt door scholieren van het praktijkonderwijs Ubbo Emmius”, vertelt Roy Schulte van Kwalitaria Menistenplein. “Verder hebben BNI, Bert Smit Reclame en het Streekhistorisch Centrum hun medewerking verleend.”

Het is de bedoeling dat de foto’s van oud Stadskanaal over enkele maanden worden omgewisseld voor kunstwerken die door leerlingen van de basisscholen zijn gemaakt”, vervolgt Roy. “We willen graag dat de scholen zo’n ezel gaan adopteren en aan de hand van thema’s als onder (veel) meer sinterklaas, kerstmis, lente en Koningsdag het centrum gaan opfleuren. Hoe meer scholen meedoen, hoe meer ezels er geplaatst kunnen worden. Je moet het zien als een kleurrijke looproute door het centrum met – als het aan mij ligt – om de tweehonderd meter een kunstwerk. Dat wordt een blikvanger, zeker weten. Je moet eens kijken hoeveel passanten nu al even stil blijven staan bij die oude foto’s.”

Voor de zomervakantie zijn al enkele scholen benaderd en het enthousiasme is groot, weet Roy. “Maar bij het uitwerken van de plannen kunnen we nog wel wat enthousiaste, creatieve mensen gebruiken.”

Lezers van de krant die een steentje willen bijdragen om een stevig fundament te leggen onder de looproute, kunnen desgewenst contact opnemen met Roy Schulte, 06-29058697.